Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΗΨΑΙΜΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το να δεις και να αξιολογήσεις μία κοινωνία είναι εύκολο αν κοιτάξεις στα μάτια την παιδεία της. Η Ελλάδα του 2040 βρίσκεται σήμερα στο δημοτικό σχολείο. Σε αυτό το σχολείο που οι διδάσκαλοί του δύο πλήρεις εβδομάδες εόρταζαν το Άγιο Πάσχα. Όταν γύρισαν στα σχολεία εργάστηκαν επί τριημέρου και μετά εόρτασαν την εργατική Πρωτομαγιά μεταλαμπαδεύοντας το αγωνιστικό πνεύμα στα παιδιά μας. Την επόμενη ημέρα Παρασκευή οι γονείς ειδοποιήθηκαν  από τη Διεύθυνση με θυροκόλληση ότι τα παιδιά δεν πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο τις πρώτες ώρες γιατί οι διδάσκαλοι συμμετείχαν στο αγωνιστικό κίνημα εναντίον της επαίσχυντης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Το Σαββατοκύριακο πέρασε για την ανάπαυση των διδασκάλων και τη Δευτέρα ήρθε η ημέρα για εκδρομή με ένα σεβαστό αντίτιμο σε χρήμα, οικιοθελώς φυσικά. Φυσικά για δύο εβδομάδες μέχρι την 25η Μαΐου 2014 και ίσως λίγο παραπάνω τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων που ανήκουν στην Ευρώπη και οι διδάσκαλοι θα μπορούν να αναπαυθούν. 

Μετά ο ζεστός Ιούνης θα θυμίσει σε όλους μας ότι το καλοκαίρι ήρθε και οι διδάσκαλοι πρέπει να ξεκουραστούν για 2 ½ μήνες, επί πληρωμή φυσικά από τους φορολογουμένους. Στις παραπάνω εργάσιμες ημέρες πρέπει να προστεθούν και οι ανθρώπινες ημέρας ασθενείας των διδασκάλων και όλοι να διερωτηθούμε. Υπάρχει παιδεία στην Ελλάδα ή ακόμα η παραπαιδεία εξακολουθεί να είναι η ελπίδα μας για μία παρακοινωνία και παραοικονομία.
 
Φυσικά η καθορισμένη ύλη του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να διδαχθεί ολόκληρη και έτσι η Διεύθυνση του πρότυπου Δημοτικού Σχολείου θα εξασφαλίσει ότι τα νέα παιδιά, ο ανθός της Ελλάδας, θα αναπτύξει τις ικανότητες αφομοίωσης όλου του συντεχνιακού καθεστώτος σε λίγες ημέρες σχολείου.

Αφού λοιπόν χάσαμε το 2040 ας κάνουμε κάτι όλοι οι ενήλικες, πολιτικοί, διδάσκαλοι και γονείς να προλάβουμε το 2050. Τότε που θα πληρώσουμε και το χρέος της κοινωνικής ανωμαλίας που γλεντήσαμε τις περασμένες δεκαετίες…
 
 hthedayaftergr.blogspot.gr