Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς: Η Ελλάδα από φέτος επιστρέφει στην ανάπτυξη

samaras_maximou_aftodioikisi
Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το τέλος της συνάντησης επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από έξι οδυνηρά χρόνια στην ανάπτυξη.
Παράλληλα, τόνισε ο Πρωθυπουργός ότι το γεγονός πως έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα είναι η καλύτερη ένδειξη για να δούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο  και επεσήμανε ότι αυτό που κυρίως χρειαζόμαστε είναι μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικές προεδρίας ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η εμβάθυνση της ένωσης και κυρίως η τραπεζική ένωση, η οποία η Ελλάδα ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις ευρωεκλογές.
Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν είπε ότι «η κρίση χρειάζεται υπεύθυνες πολιτικές όπως ακριβώς κάνετε εσείς εδώ. Η χώρα σας έχει επιτύχει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα παρόλο που ακόμα η μάχη δεν εχει κερδηθεί».
Σημείωσε ακόμα ότι οι λαοί της Φιλανδίας και της υπόλοιπης Ευρώπης είναι διατεθειμένοι να σας βοηθήσουν.
«Θαυμάζουμε το θάρρος που έδειξαν κυβέρνηση και πολίτες απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες» είπε ο κ. Κατάινεν και σημείωσε «ο πολίτης δεν το καταλαβαίνει στην καθημερινότητα εμείς βλέπουμε αποτελέσματα όπως το πρωτογενές πλεόνασμα».