Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ευρώπη τέλος για ΠΑΟΚ! Η Μπενφίκα... πέταξε ψηλά

Ευρώπη τέλος για ΠΑΟΚ! Η Μπενφίκα... πέταξε ψηλά
Ο ΠΑΟΚ πάλεψε μόνο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου στο Ντα Λουζ αλλά στο 68' έχασε με κόκκινη κάρτα τον Κατσουράνη και κατέρρευσε. Η Μπενφίκα επικράτησε με 3-0 και με δύο νίκες προκρίθηκε στους "16" του Europa League.
Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά στο ματς, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ και απείλησε στο 10' με τον Καρντόσο να περνάει τον Γλύκο αλλά από δύσκολη θέση να αστοχεί.
Ο ΠΑΟΚ χωρίς να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, έφτασε μία ανάσα από το γκολ που έψαχνε.
Ο Λούκας σούταρε από μακρινή απόσταση, ο Άρτουρ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά πρόλαβε να την πιάσει πριν περάσει τη γραμμή. Από το 14' και μετά ο δικέφαλος του βορρά δεν μπόρεσε να φτάσει σε θέση βολής, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους που στο 33' άγγιξαν το 1-0.
Ο Καρντόσο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε αλλά Γλύκος έκανε απίστευτη απόκρουση.
Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή και ο Στέφενς έριξε στην αρχή του δευτέρου τον Στοχ αντί του Ολίσε.
Στα πρώτα λεπτά ο δικέφαλος πάταγε εξαιρετικά, κρατούσε τη μπάλα και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντούρο να μην προλαβαίνει τη μπάλα στην κεφαλιά του Κατσουράνη. Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 68'. Ο Λίμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ο Κατσουράνης υποχρεώθηκε να τον σταματήσει. Ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα και από το φάουλ ο Γκαϊτάν έκανε το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε και οι Πορτογάλοι σημείωσαν άλλα δύο γκολ. Στο 78' με πέναλτι που έκανε ο Μαντούρο, ο Λίμα διπλασίασε τα τέρματα της Μπενφίκα και ένα λεπτό μετά ο Μάρκοβιτς σκόραρε στο τετ α τετ με τον Γλύκο. Στο 83' ο Στέφενς έβγαλε τον Στοχ ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο για να βάλει στο ματς τον Νίνη.
Μπενφίκα (Χόρχε Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Τζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκαϊτάν, Αντρέ Γκόμες, Όσκαρ Καρντόσο (59' Λίμα), Σάλβιο (59' Μάρκοβιτς)
 ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46' Στοχ, 83' Νίνης), Λούκας (72' Βούκιτς), Αθανασιάδης