Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες, ότι η  πρόσφατη απόφαση για το χρόνο είσπραξης των  τελών αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑ, αφορά καθαρά τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Βαρελά και τον Διευθυντή κ. Αναστάσιο Μαστραντωνάκη και ουδεμία σχέση έχει με απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, αφενός η επιλογή του Προέδρου της ΔΕΥΑ του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, έγινε μόνο από την αντιπολίτευση και αφετέρου ότι η οφειλή του τέλους αυτού από τους κατοίκους της πόλης του Λουτρακίου, ανάγεται από το έτος 2005, καθότι το τέλος αυτό δεν εισπράχθηκε ποτέ μέσα στον αντίστοιχο χρόνο έως και σήμερα, από τις προηγούμενες Διοικήσεις και Υπηρεσίες της ΔEYA.

Συνεκτιμώντας τη δεινή οικονομική κατάσταση των Δημοτών μας από την εντεινόμενη οικονομική κρίση και ύφεση αλλά και από τα διαρκή επιβαλλόμενα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, δεδομένα τα οποία οδηγούν τους πολίτες στο όριο της ανέχειας, η Δημοτική Αρχή, έχοντας ήδη μειώσει τα δημοτικά τέλη διαφωνεί πλήρως με την επικείμενη χρονική εφαρμογή των τελών στους δημότες.
Κατά συνέπεια, υπήρξε παρέμβαση του Δημάρχου κ. Κώστα Λογοθέτη, ώστε να μην εκδοθούν λογαριασμοί με το εν λόγω τέλος, με σκοπό να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο είσπραξης αλλά και αποπληρωμής φόρων, καθώς αυτό θα πρέπει να ανταποκρίνεται στη σημερινή οικονομική δυναμική των νοικοκυριών του Δήμου, δίχως να κλιμακώνει τη δυσχέρεια όσον αφορά την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.