Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Δημήτρης Σταμάτης σε ρόλο... αμορτισέρ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Dimitris-Stamatis
Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης, αναλαμβάνει και πάλι ρόλο… αμορτισέρ ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφευχθούν… παρεξηγήσεις και δυσλειτουργίες στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, το δύσκολο διάστημα που ακολουθεί.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Κάτιας Μακρή στην εφημερίδα “Real News”, από τα χέρια του Υπουργού Επικρατείας θα περνούν όλα τα νομοσχέδια, και εκείνος θα συνεννοείται με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να προετοιμάζουν την κατάθεσή τους ή να διαμορφώνουν την ατζέντα για τις συσκέψεις των αρχηγών.
Αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και στο παρελθόν, παρατηρήθηκαν ωστόσο φαινόμενα δυσλειτουργίες από την πλευρά των υπουργών που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.
Το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει στην καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος το επόμενο διάστημα, ώστε να μετριαστούν οι πολιτικές πιέσεις τις οποίες ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με δεδομένη την πρόθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προκαλέσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014.