Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τρίποντο με άγχος για τον Παναθηναϊκό, 1-0 τον Πανιώνιο

pao
Με γκολ του Πράνιτς ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1 - 0 τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο για την 19η αγωνιστική της Super League
Παρά τις πολλές απουσίες ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε από το πρώτο λεπτό την άμυνα του Πανιωνίου και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με την κεφαλιά του Πράνιτς, μετά από σέντρα του Νάνο, στο 16΄.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο και έτσι ο Παναθηναϊκός βγήκε μαζικά στην επίθεση για να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, ωστόσο στο 33΄ο Καρέλης δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Ανέστη, ενώ στο 39΄και πάλι ο Καρέλης σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η εικόνα άλλαξε. Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος, πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Καμπάνταη στο 55΄. Οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία στο 67΄, καθώς κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στον Αραβίδη αλλά ο Λάζνικ (που είχε μπει δευτερόλεπτα νωρίτερα στο ματς) σημάδεψε το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπάνταης βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο να του κλείνει το οπτικό πεδίο, ενώ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αποσώβησε την ισοφάριση και στο 73ο λεπτό όταν αυτή τη φορά βρήκε απέναντι του Κούρντι.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πράνιτς στο 76΄, ενώ ο Πανιώνιος συνέχισε να σπαταλάει ευκαιρίες με τον Λαμπρόπουλο να σημαδεύει ξανά το δοκάρι στο 80ο λεπτό.
Ο Ατζαγκούν στο 83΄δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη, ενώ στο 85΄ο Καμπάνταης αστόχησε από εξαιρετική θέση με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέντ (30' Δώνης), Ντίνας (77' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης (70' Κλωναρίδης), Μπεργκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος (82' Γιάννου), Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ζαχαράκης (46' Ντούνης), Παναγιωτούδης (65' Λάζνικ),

Στο Ηράκλειο, η Βέροια σημείωσε την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη της, 0 - 1 επί του ΟΦΗ  σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι το ολοκλήρωσαν με εννιά παίκτες. Η ομάδα της Κρήτης ήταν κακή και η Βέροια κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Μπεν στο 84ο λεπτό του αγώνα. Να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΗ αγωνίστηκε με εννιά παίκτες μετά τις αποβολές των Μπούρμπου (74') και Ζόρο (81').
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν (78' Μονιάκης), Ζε Εντουάρντο (54' Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (53' Λαμπρόπουλος).
Βέροια (Ράικο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (85' Μάνος), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης (61' Παυλίδης), Γεωργιάδης (90'+ Βεργώνης).

Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Εργοτέλη με 2 - 0 χάρη σε δύο γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου (26', 32').
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Ροζέριο, Μαρτίνεθ (10΄ Πετράτσι), Μάντζιος (90`+2` Ιωαννίδης), Βασιλείου (80΄ Καπό).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης):
Καβουσάκης, Πίτσος (46΄ Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (82΄ Κούτρης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος (72΄ Βερπακόφσκις).