Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος - Επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους .

germenis
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στους ειδικούς αρμόδιους ανακριτές  οι βουλευτές της της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι, τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.
Οι δύο βουλευτές θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.
Μάλιστα μία ομάδα περίπου 30 χρυσαυγιτών, πέρασε στην είσοδο του Εφετείου. Εκτός από την φραστική επίθεση κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός, πέταξαν ακόμη και μπουκάλια προς το μέρος τους. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία παρέμεινε αμέτοχη σε όλο αυτό το επεισόδιο το οποίο έληξε επειδή επενέβησαν κάποιοι άλλοι από τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες, πιο ψύχραιμοι...
Οι δύο βουλευτές απολογήθηκαν από το πρωί, ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, και παρουσία του εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο Γιώργος Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 7 ώρες, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τουλάχιστον 5 ώρες.
Ο τρίτος βουλευτής, που είχε κληθεί για απολογία, Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, τελικώς θα απολογηθεί , στις 10 το πρωί. Ο βουλευτής συναίνεσε στο να μην απολογηθεί σήμερα, λόγω κόπωσης των δικαστών.
Και οι τρεις αρνούνται κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται.