Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μετά τις εντάσεις ψηφίστηκε η ΜΠΕ διαχείρισης απορριμμάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων ψηφίστηκε θετικά από 28 συμβούλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου καταψηφίστηκε από 2 και υπήρξε και ένα λευκό .
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου λίγο μετά τα μεσάνυχτα όπου πραγματοποιήθηκε και η ονομαστική ψηφοφορία επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου της ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Το ψήφισμα το οποίο τέθηκε προς ψηφοφορία έτσι όπως διαβάστηκε από την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου ανέφερε το εξής:

"Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδοτεί θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαβιβάζει όλες τις απόψεις και τις παρατηρήσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης προκειμένου η αδειοδοτούσα αρχή να τις αιτιολογήσει και να εκδώσει τους βέλτιστους περιβαντολογικούς όρους ώστε το έργο να είναι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των τριών Υπουργείων, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρότυπο Ευρωπαϊκό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος."
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ακούγοντας προσεκτικά τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ, τους επιστήμονες και κατοίκους της Παλαιόχουνης, ανέφερε ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι για όλους τους πολίτες ένα έργο που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι στάσιμο και ταλανίζει την Περιφέρεια πολλά χρόνια. Το μοντέλο του έργου είναι εξαιρετικό στο σχεδιασμό και θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η σημαντικότερη του Περιφερειακού συμβουλίου και πολλοί ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι δε θέλησαν να μετέχουν σε αυτήν.
Θα πω καλή κουβέντα για τον κ. Γόντικα, τόνισε ο κ. Τατούλης, γιατί παρόλο που είμαι κάθετα αντίθετος με τις απόψεις του τον επαινώ για τη στάση του, που δεν έφυγε, υπερασπίζοντας την άποψή του και αυτό το θεωρώ εξαιρετικά αξιέπαινη πράξη.
"Έφυγαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γρήγορα και παρέσυραν και σοβαρούς ανθρώπους για να εκπροσωπήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ο κ. Πατσαρίνος βρήκε πρόσχημα, φοβήθηκε να πει τις απόψεις του. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο αυτό, που έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή.", ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γόντικας και κ. Γούργαρης καταψήφισαν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η απουσία της μείζονος μειοψηφίας ήταν αισθητή στην ψηφοφορία.
Θετικά ψήφισαν οι:
Νικολάκου, Πουλάς, Παπαφωτίου, Στεφανόπουλος, Τσαπόγας, Μελίδη, Σούρος, Λυτρίβης, Μπαρούνης, Λαλουδάκης, Αποστολόπουλος, Αργυράκης, Πισιμίσης, Σταυριανόπουλος, Ρουμελιώτης, Καραχάλιος, Καραχοντζίτης, Καννελάκης, Στρατηγάκος, Βραχνός, Παπαγγελόπουλος, Μπακούρος, Κονοπισόπουλος, Ξηρογιάνης, Μιχαλόπουλος, Στέρπη, Πετρόπουλος, Λέγκας.

 arcadiaportal.gr