Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση του μικρού Άλεξ

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση του μικρού Άλεξ, που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ήρθαν στο φως μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο τούνελ».
Εκταφέας του κοιμητηρίου Ραψομανίκης στην Βέροια, κάλεσε την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή, αποκαλύπτοντας ότι πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, είχε βρει στο κοιμητήριο οστά νεαρού ατόμου.

Ήταν ένα χειμωνιάτικο, βροχερό πρωινό, όταν ο εκταφέας του κοιμητηρίου Ραψομανίκης ξεκίνησε να ανοίγει έναν τάφο για τις ανάγκες κηδείας που θα ακολουθούσε. Ξαφνικά, και σε μικρό βάθος, όπως είπε βρήκε τα οστά νεαρού ατόμου.
Αυτό που τον παραξένεψε ήταν ότι δεν υπήρχαν υπολείμματα ρούχων, ούτε και του φερέτρου, ενώ τα οστά είχαν θαφτεί σε πολύ μικρό βάθος, σαν κάποιος να ήθελε να τα κρύψει γρήγορα και να φύγει.
Παρ’ όλ’ αυτά, ούτε εκείνος, αλλά ούτε και ο επίτροπος του κοιμητηρίου παραξενεύτηκαν από το γεγονός για να το καταγγείλουν στην αστυνομία, με τον εκταφέα να δηλώνει ότι δεν πήγε καν το μυαλό τους στον Άλεξ.
Όπως είπε, πήρε τα οστά του άγνωστου ατόμου και τα έθαψε σε μια γωνίτσα του κοιμητηρίου, κάνοντας στον τοίχο έναν μικρό σταυρό με ένα κεραμίδι, ο οποίος όμως σβήστηκε από το πέρασμα του χρόνου.
Ενδιαφέρον προκαλεί η παραδοχή ενός από τα παιδιά που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του Άλεξ, ότι συχνά η παιδική συμμορία πήγαινε στη Ραψομανίκη με τα ποδήλατα, ενώ και η ίδια η μητέρα του μικρού παιδιού, εκμυστηρεύτηκε στην Αγγελική Νικολούλη ότι σε ένα αμερικανικό site κάποιος είχε γράψει ότι το πτώμα του Άλεξ θα το βρουν στην Ραψομανίκη.
Η οικογένεια απευθύνθηκε στην δικαιοσύνη για να διαταχθεί η εκταφή των οστών και να γίνει αναγνώριση μέσω DNA, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για τον Άλεξ.
Μετά από μια απίστευτη γραφειοκρατική ταλαιπωρία, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για την έναρξη νέων ερευνών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί εντολή για την εκταφή των οστών, με την οικογένεια να εκφράζει έντονη ανησυχία ότι μπορεί κάποιος να πάει και να τα ξεθάψει για να σβήσει τα ίχνη.
Πηγή: Φως στο τούνελ