Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική (φωτο), βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική (φωτο) Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρή χαλαζόπτωση στην Αττική, όπου αναμένονται αργότερα βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές νωρίς το πρωί.
Πολλοί δρόμοι έγιναν αδιάβατοι, ενώ αναφέρθηκαν και πλημμυρισμένα υπόγεια στα νότια και δυτικά προάστια στα οποία επενέβη προληπτικά η πυροσβεστική.
Αρκετοί δρόμοι στην Αθήνα είναι κλειστοί, ενώ η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών.
Δείτε απίστευτες φωτογραφίες πλημμύρας στην Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού:
Πλυμμύρα Χολαργος 2
Πλυμμύρα Χολαργος 1  Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει το Σάββατο ο καιρός, με έντονα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ηδη η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και ισχυρούς νοτιάδες που θα φθάσουν ακόμα και τα 9 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές νωρίς το πρωί. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά το βράδυ θα ενταθούν και πάλι με ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Σάββατο 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιονιά θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 και το πρωί πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νοτιά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

reportaz.gr