Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Απογοητεύονται όσοι επένδυσαν στην καταστροφή της χώρας

Benizelos-bima-voylis4
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των πλειστηριασμών,  ενώ τόνσε ότι κανείς δεν μένει έξω από την προστασία της πρώτης κατοικίας.
«Το ζήτημα των πλειστηριασμών ταλανίζει επί μήνες την ελληνική κοινωνία. Όταν η κυβέρνησή μας, στις αρχές της κρίσης, πήρε την απόφαση για τη προστασία της πρώτης κατοικίας, ήταν ένα μέτρο προστασίας των κόπων των πολιτών να έχουν μία ιδιόκτητη πρώτη κατοικία», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για μια «σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους».
«Διαπραγματευόμενη με τους δανειστές της η Ελλάδα ζητάει έγκυρους θεσμικούς συνομιλητές που μπορούν να καταλάβουν την κοινωνία και να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων», πρόσθεσε και σημείωσε πως «αυτό είναι ένα μάθημα για όσους χρησιμοποιούν ως μέσο τον λαϊκισμό. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μένει έξω από την προστασία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικαλέστηκε τραπεζικά στοιχεία, για να καταλήξει πως «αυτό αφορά το 98,5% των οφειλετών».
Ο κ. Βενιζέλος έβαλε και πάλι στο «στόχταστρο» τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κατανομάσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «με αυτή τη ρύθμιση, απογοητεύονται όσοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας».

ysrerografa.gr