Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Διπλό» ο Αστέρας στην Κρήτη, νίκες για ΠΑΟ, Ξάνθη, Καλλονή

 Στο Παγκρήτιο η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Αστέρα Τρίπολης
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πανηγύρισε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, αφού χάρη στο γκολ του Μπαράλες στο 58', οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, σε αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, και αναρριχήθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο οι δύο μοναδικές αξιόλογες φάσεις δημιουργήθηκαν από ισάριθμες κακές εξόδους των τερματοφυλάκων. Στην πρώτη περίπτωση, στο 12΄, το λάθος του Ερνάντες έδωσε την ευκαιρία στον Βερπακόφσκις να πιάσει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη στην άλλη εστία το 34΄, όταν ο Αθανασίου έχασε τη μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο προωθημένος Γκοϊάν αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν που δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και «άγγιξαν» το γκολ στο 54΄, με το σουτ του Κοντοέ να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και να σταματά στο δοκάρι του Αθανασίου. Στο 57΄ ο Λούι έκλεψε τη μπάλα από το Χαντί, μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας δικαιώθηκε για την επιθετικότητά του και άνοιξε το σκορ. Προηγήθηκε ξανά λάθος στην άμυνα του Εργοτέλη, που επέτρεψε στον Μπαράλες να κερδίσει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα τον Αθανασίου.
Οι Κρήτες προσπάθησαν να αντιδράσουν με την είσοδο του Μπαντιμπανγκά, ο οποίος στο 69΄ δημιούργησε με μία ωραία σέντρα τις προϋποθέσεις για τον Διαμαντάκο, ο οποίος όμως αστόχησε. Οι Αρκάδες μπορούσαν να «σφραγίσουν» τη νίκη τους σε κάποια αντεπίθεση, όμως Ντε Μπλάσις και Γκρατσίνι δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Εργοτέλης θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 87΄ με το σουτ του Πελέ, που απομάκρυνε ο Ερνάντες.
Στο 93' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γιοβάνοβιτς των γηπεδούχων.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (63΄ Μπαντιμπανγκά), Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας (8΄ Τζανακάκης), Μεχία, Καρντόσο (71΄ Αναστασάκος), Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Πελέ, Χαντί, Διαμαντάκος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Λούι (76΄ Ζαραδούκας), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο, Ουσέρο, Σέτι, Ναβάρο (58΄ Γκρατσίνι), Μπαράλες (72΄ Τσαμπούρης)

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε εντός έδρας στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπεργκ (32') και εντυπωσιακός Καρέλης (83', +90') που μπήκε στο ματς ως αλλαγή, ενώ για τον ΠΑΣ ισοφάρισε προσωρινά ο Ντε Βινσέντι στο 51'.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός (70΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Νάνο, Σίλντενφελντ (61΄ Κουτρουμπής), Πράνιτς, Φιγκερόα (62΄ Καρέλης)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος (86΄ Κρητικός), Λίλα, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσάβες (24΄ Ρουμπουλάκου, 60΄ Κεϊτά), Βίλα, Ντε Βινσέντι, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

Η Ξάνθη επικράτησε 3-1 εντός έδρας του Παναιτωλικού Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σολτάνι (12΄), Μάνταλος (55΄) και Σολάρι (76΄) ενώ για την ομάδα του Αγρινίου ισοφάρισε προσωρινά ο Θεοδωρίδης στο 14΄.
Παρά το γεγονός ότι οι εξέδρες ήταν άδειες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο.
ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδη, Γούτα, Φλίσκα, Ντιέ (63΄ Βασιλακάκης), Ντε Γκουζμαν, Μάνταλο, Σολάρι (87΄ Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο (90΄ Μαρίν).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ραφαελ, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά (80΄ Ιωάννου), Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδη, Μελισσά (69΄Γκόλιας), Κούσα, Μπακάκη (69΄ Μπελόν).

Η τυπικά γηπεδούχος Καλλονή επικράτησε στο ΟΑΚΑ 1-0 του Πλατανιά Ο Καζάκης στο 65΄ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς και έφερε τους νεοφώτιστους στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ αντίθετα οι Χανιώτες παραμένουν λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (63΄ Μπαντιμπανγκά), Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας (8΄ Τζανακάκης), Μεχία, Καρντόσο (71΄ Αναστασάκος), Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Πελέ, Χαντί, Διαμαντάκος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Λούι (76΄ Ζαραδούκας), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο, Ουσέρο, Σέτι, Ναβάρο (58΄ Γκρατσίνι), Μπαράλες (72΄ Τσαμπούρης)

 Την παράσταση βέβαια στην 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα κλέβει το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, παρότι ο τελευταίος δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος.

 Στους αγώνες του Σαββάτου ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος την πορεία του στη Σούπερ Λιγκ αφού, με κορυφαίο τον Ανδρέα Σάμαρη (ένα γκολ και δύο ασίστ), πέρασε εύκολα και από την Κομοτηνή (Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-4) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
Νωρίτερα, ο Ατρόμητος με γκολ του Καραγκούνη στο 43' επέστρεψε έπειτα από δύο αγωνιστικές στις νίκες (Ατρόμητος - Βέροια 1-0), ενώ ο ΟΦΗ πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, κερδίζοντας τον Απόλλωνα (Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-1).

 ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-1
Ατρόμητος - Βέροια 1-0
Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-4
 ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 0-1
Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-1
Καλλονή - Πλατανιάς 1-0
ΠΑΟΚ - Αρης (Γηπ. Τούμπας, 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11
Λεβαδειακός - Πανιώνιος (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς, 19:30)