Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μπορεί ο Ολυμπιακός στη Λισσαβόνα;

Olympiacos
Τις πιθανότητές του για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλό του, παίζει απόψε (23/10, 21:45GR) ο Ολυμπιακός στη Λισσαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα.
 Πριν ξεκινήσει ο όμιλος, ο Ολυμπιακός είχε 25% πιθανότητες για να καταλάβει την 1η θέση του ομίλου. Μετά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες, που μόνο ο Αϊνστάιν θα μπορούσε να επικαλεστεί...
 Στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ στο Βέλγιο, έπαιζε τουλάχιστον την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League. Ομως το 0-3 μέσα στις Βρυξέλλες τον βάζει στο κυνήγι της 2ης προνομιούχου θέσης και της πρόκρισης στους "16" του Champions League.
Αυτή τη θέση θα παίξει σήμερα (23/10) στο Ντα Λουζ με την Μπενφίκα. Οχι οριστικά. Απλά αναλόγως του αποτελέσματος, θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι ελπίδες του για την κατάληψη της 2ης θέσης και πιθανότατα θα παγιωθούν την επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη με τους Πορτογάλους.
Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς. Ισα ίσα που στη Λισαβόνα το βλέπουν ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επανέλθει η ηρεμία και παράλληλα να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση η Μπενφίκα.
Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός... Και για να αποδράσει από το Ντα Λουζ με ένα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να παρουσιαστεί διαφορετικός από το παιχνίδι στο Βέλγιο, όπου παρά το 0-3, η απόδοσή του δεν ήταν καλή. Ηταν μια συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου με την Παρί, αλλά με αντιστρόφως ανάλογο αποτέλεσμα.
Στους Πρωταθλητές υπάρχει πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να πανηγυρίσουν ακόμα και το... 6ο "διπλό" στην ιστορία τους στο Champions League. Από την πίστη και τη θεωρία, όμως, μέχρι το αποτέλεσμα και την πράξη απέχουν 90 λεπτά καλού ποδοσφαίρου.
Και μην ξεχνάμε ότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, κρύβουν εκπλήξεις. Εκεί που δεν το περιμένεις βάζει 3 σε μεγαθήρια, κι εκεί που δεν το περιμένεις γίνονται κηδείες... Και για τους φίλους του... στοιχήματος, κανένα από τα τελευταία 27 παιχνίδια του Ολυμπιακού δεν έχει τελειώσει ισόπαλο! Ή κερδίζει ή χάνει!