Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Ελληνογερμανική Συνέλευση να γίνει και φορέας κοινωνικής συνεργασίας»

 

Την ανάγκη να καταστεί η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση ένας φορέας πολιτιστικής υποδομής, ο οποίος, εκτός της μεταφοράς τεχνογνωσίας, θα διαθέτει και κοινωνικές προεκτάσεις, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συμμετοχή του στις εργασίες της 4ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, που λαμβάνει χώρα στη Νυρεμβέργη, 22-23 Οκτωβρίου 2013.

Εκπροσωπώντας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο των Περιφερειών, ως πολυεπίπεδου φορέα ανάπτυξης της συνεργασίας, κρίσιμου για την επιτυχία της αποστολής της  Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε επίσης στο επίσημο βιβλίο του Δήμου της Νυρεμβέργης σε ειδική τελετή για την επίσημη υποδοχή από το Δήμαρχο της Νυρεμβέργης κ. Ούλριχ Μάλυ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου της πόλης, παρουσία του εντεταλμένου της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης από τη Γερμανική Κυβέρνηση κ. Φούχτελ, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανασίου Τσαυτάρη, καθώς και πλήθος Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων.