Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Μαύρη τρύπα» στα πόθεν έσχες 5 βουλευτών!

karatzaferis
Μαύρη τρύπα στα πόθεν έσχες πέντε βουλευτών φέρεται να εντόπισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο αναδρομικού ελέγχου που έγινε στα εισοδήματά τους.
Η Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη, πέντε βουλευτές φέρονται να απέκρυψαν σημαντικά ποσά στις δηλώσεις πόθεν έσχες και συγκεκριμένα αφορά υπέρβαση δαπανών.
Πρόκειται για τους:
Άρη Σταθάκη (ΝΔ) 122.000 ευρώ
Γιώργο Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.) 33.000 ευρώ
Γιώργο Αναγνωστόπουλο (ΝΔ) 44.000
Ηλία Καλλιώρα (ΝΔ) 55.000 ευρώ
Γιάννη Σκουλά (ΠΑΣΟΚ) 81.000 ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος που εμφανίζει τις μεγαλύτερες αποκλίσεις σε σχέση με τα εισοδήματα και τα έσοδα που έχει δηλώσει, είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σταθάκης, ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό των 120.000 ευρώ.
Αποκλίσεις φέρεται να έχει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος έχει υπέρβαση εξόδων συνολικού ποσού 32.000 ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.
Η τρίτη περίπτωση αφορά τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο ο οποίος φέρεται να έχει αποκλίσεις 44.000 στη δήλωση πόθεν έσχες.
Με αποκλίσεις και η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σκουλά ο οποίος φέρεται να μην μπορεί να δικαιολογήσει 81.000 ευρώ.
Ποσό 55.000 ευρώ δεν μπορεί να δικαιολογήσει και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καλλιώρας.
Οι πέντε βουλευτές θα κληθούν εντός 15 ημερών να παραστούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να δώσουν εξηγήσεις, οι οποίες εάν δεν κριθούν επαρκείς, τότε η επιτροπή θα παραπέμψει τις υποθέσεις στην Εισαγγελία.