Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Με 235 “ναι” η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής – 34 βουλευτές δήλωσαν παρών - Γιατί διαφοροποι​ήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπ​ούλου!

vouli

Με 235 «ΝΑΙ» από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων εκ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής,με τον εκπρόσωπο, κ. Κασιδιάρη να χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική την ψηφοφορία και να επισημαίνει πως η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και ναζιστικό μόρφωμα χαρακτήρισε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Ξεκαθάρισε πως μπορεί να κόβεται η επιδότηση αλλά δεν "μπορείτε να σταματήσετε το νόμιμο αγώνα μας, το κοινωνικό αγώνα".  Από την ψηφοφορία 34 βουλευτές δήλωσαν “παρών”, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αίσθηση προκάλεσε πως “παρών” είπε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαφοροποιήθηκε από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε όχι στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Αντίθετα “ναι” ψήφισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε πως παρότι διαφωνεί το κάνει για να μην αφήσει το ΠΑΣΟΚ να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του κόμματός του.
Θυμίζουμε πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για τη συγκεκριμένη τροπολογία, με στόχο να… πιέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει διαφωνίες για το θέμα.
Τη θετική ψήφο απέσπασε και η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού «ναι» ψήφισαν 141 βουλευτές και όχι 109.
Από το σώμα εγκρίθηκε εξάλλου, με τις θετικές ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακά ζητήματα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αλλά και πειθαρχικές ποινές για όσους δεν απογράφονται. «Ναι» ψήφισαν 149 βουλευτές, και «όχι» 120.