Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Οι Έλληνες είναι λαός που δεν το βάζει κάτω

samaras1
Σε ομιλία του για την επαναλειτουργία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «βαρύ συμβολισμό» τονίζοντας ότι μια χώρα δεν πάει μπροστά σβήνοντας την Ιστορία της, αλλά αναδεικνύοντας και συνεχίζοντας τα καλύτερα από την Ιστορία της.
«Το δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι σύμβολο μιας πόλης και μιας χώρας που ξαναγεννιέται» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα από τα σημαντικότερα νεοκλασικά μνημεία με ιστορία 118 χρόνων που παρέμεινε κλειστό τα τελευταία 14 χρόνια, επέστρεψε σήμερα στην ζωή ανοίγοντας τις πύλες του στο κοινό παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά δείγματα της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Λαζαρίμου.
«Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου είναι λαμπρό παράδειγμα, συνέπειας και συνέχειας! Σε μια χώρα που έχει ανάγκη από συνέχεια και από συνέπεια… Είναι το κορυφαίο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, που σώζεται όσο άριστα σώζεται αυτό εδώ. Είναι ιερός τόπος θεατρικής έκφρασης, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας και υποκριτικής, μεγάλων προσωπικοτήτων» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του.
Από το θέατρο πέρασαν μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου: από την Κυβέλη ,την Μαρίκα Κοτοπούλη, την Κατίνα Παξινού, τον Αλέξη Μινωτή και τον Αιμίλιο Βεάκη έως τον Μάνο Κατράκη, την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.
Η δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τους ανθρώπους που απαρτίζουν τη θεατρική οικογένεια, αλλά και για τους πολίτες αγαπούν το θέατρο.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «βαρύ συμβολισμό» τονίζοντας ότι μια χώρα δεν πάει μπροστά σβήνοντας την Ιστορία της, αλλά αναδεικνύοντας και συνεχίζοντας τα καλύτερα από την Ιστορία της
«Το δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι σύμβολο μιας πόλης που ξαναγεννιέται. Επιτρέψτε μου να πω μιας χώρας που ξαναγεννιέται, ενός λαού που στέκεται ξανά στα πόδια του, που δεν το βάζει κάτω, που μετατρέπει τα ερείπια σε μνημεία ομορφιάς, που μετατρέπει τα χαλάσματα σε νέα έμπνευση δημιουργίας. Ενός, δηλαδή, λαού που πιστεύει στον εαυτό του!
Και τέτοιος λαός, για μιαν ακόμα φορά αποδεικνύουμε ότι είμαστε εμείς, οι Έλληνες!» κατέληξε ο κ.Σαμαράς.

ysterografa.ge