Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,5 R με μεγάλη βουή στην Ηλεία

 
sismosp
 
Ισχυρή σεισμική δόνηση σύντομης διάρκειας αλλά συνοδευόμενη με ισχυρή βουή, σημειώθηκε στις 18:38 στην περιοχή της Ηλείας.
Το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν 4,5 R με επίκεντρο προς τα δυτικά της πόλης του Πύργου σε απόσταση 11 χλμ και 10 χλμ νότια του Καρδαμά.   Ήταν εξαιρετικά επιφανειακός με εστιακό βάθος 5χλμ.
Τα 4R και 5 χλμ εστιακό βάθος. μεταδίδει  το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο που δίδεται σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινσιτούτου Αθηνών, είναι 6χλμ βορειοδυτικά του Πύργου, στην περιοχή Γλυκόριζο.
Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο patrisnews.com: «Παρακολουθούμε τη μετασεισμική ακολουθία. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τέτοιοι σεισμοί έρχονται και παρέρχονται.
Ακουλουθία απο μικροσεισμούς στην ευρύτερη περιοχή στο Αλποχώρι, τον Αγ. Γεώργιο, τη Μυρτιά, το Λεβεντοχώρι έως 2R. Όπως και να έχει και αυτή η εκτίμηση τοποθετεί το επίκεντρο της σεισμικής αυτής δόνησης, πάνω στο ρήγμα του Βουνάργου.