Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σκοινί έτοιμο να σπάσει!


Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Εκεί που παλεύουμε να πάρουμε μία ανάσα, ξανά κάποιοι, μας δίνουν την αίσθηση της πνιγηρότητας και της απελπισίας.
Πολιτικοί, επιχειρηματίες και συμφέροντα αποτελούν διαχρονικά ένα αμαρτωλό τρίγωνο, που παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πατρίδας και τη δυστυχία του απλού λαού, συνεχίζει ακάθεκτο τα πάρε δώσε.

Αναρωτιέμαι ή έχει χαθεί η "τσίπα" που λέει και ο λαός μας ή μας θεωρούν τόσο διαχειρίσιμους που μας αγνοούν.

Αναφέρομαι στην είδηση για την πιθανολογούμενη εμπλοκή των κ. κ. Σαχινίδη και Ζανιά σε σκανδαλώδη υπόθεση η οποία προκάλεσε ζημία του ελληνικού Δημοσίου ύψους 7.5 εκατ. ευρώ και άνω και ευνόησε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τη στιγμή που οι Έλληνες πάσχιζαν για λίγα ευρώ ενώ άλλαζε η ζωή τους προς το χειρότερο.

Η ειδησεογραφία και οι συνεχείς αποκαλύψεις για επίορκους κρατικούς λειτουργούς και πολιτικούς που ενέχονται σε σκάνδαλα, εντείνουν την απογοήτευση του λαού και διογκώνουν τη δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κράτους και κυρίως του πολιτικού συστήματος.

Αυτήν την περίοδο για πρώτη φορά γίνεται από την Κυβέρνηση μία σοβαρή προσπάθεια για να περιορισθεί η παθογένεια του δημοσίου τομέα, με τη θέσπιση μέτρων και κανόνων αλλά και την τιμωρία των υπαιτίων.

Παρά ταύτα αρκετές φορές το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει να δρα ωσάν να μην έχει καταλάβει τι διακυβεύεται πλέον, μου θυμίζει το παιχνίδι της διελκυστίνδας όπου δύο άτομα στις άκρες ενός σκοινιού τραβάνε προς το μέρος τους με προφανή στόχο να περάσουν το μαντήλι στην δική τους πλευρά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός που επικρατεί είναι ο δυνατότερος ενώ κάποιες φορές εκείνο που σπάει είναι το σκοινί και τότε όλοι βρίσκονται στο έδαφος…

Μέχρι σήμερα, τις καταγγελίες για ύποπτες πολιτικές αποφάσεις και πιθανολογούμενο προσωπικό όφελος από τους πολιτικούς μας, η Πολιτεία μας, μέσω των ελεγκτικών της μηχανισμών, έχει δείξει πως δεν... βιάζεται και τόσο να τις διαλευκάνει!

Δεν αρκεί όμως να αναδεικνύονται μόνο τα όποια πιθανολογούμενα σκάνδαλα.

Υπάρχει πληθώρα υπαρκτών τέτοιων περιστατικών, όπως π.χ. η παρόμοια περίπτωση του κ. Κουσελά, του συντοπίτη μας, που .....σέρνεται η ετυμηγορία!
Η άτυπη ασυλία των διαπιστωμένων περιπτώσεων, εκθέτει και τη δικαιοσύνη που έπρεπε να λειτουργεί ανεξάρτητα και χωρίς εξαρτήσεις, όπως ορίζει άλλωστε το Σύνταγμα και με ταχύτερες διαδικασίες να αποδίδεται η δικαιοσύνη.
Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ μόνο την περίπτωση του Παπακωνσταντίνου αφορούσε;

Ο διαπιστωμένος χρηματισμός του Τσουκάτου γιατί θάφτηκε;

Δεν έχουν υποχρέωση και τα κόμματα να ματώσουν μεν, να αυτοκαθαρούν δε;

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος και την προστασία του πολιτικού προσωπικού!

Κουραστήκαμε στην πατρίδα μας να βλέπουμε ξεκάθαρα μπροστά μας ύποπτες συναλλαγές με οικονομικά συμφέροντα, όπως αυτοδιοικητικών, πολιτικών κλπ παραγόντων της διοίκησης που συγχρόνως εμφανίζουν και ανεξήγητο πλουτισμό και να υποβαθμίζονται όλα ως....απλά περιστατικά!

Οι αντιπολιτεύσεις του σήμερα , απόλυτα ενταγμένες στο σύστημα που καταγγέλλουν, βλέπουμε να απολαμβάνουν αδιάφορα όλα τα προνόμια, ενώ στους πολίτες δημιουργούν την αίσθηση της διαφοροποίησης και της αντίστασης.
Επειδή εμείς οι Έλληνες ως πρόγονοι των θεμελιωτών της Δημοκρατίας έπρεπε να είμαστε αυτοί που θα παραδειγματίζαμε τον κόσμο ολόκληρο, θα θυμίσω τη ρήση ενός εκ των επτά σοφών της αρχαιότητας. Είπε λοιπόν ο Βίας ο Πριηνεύς "κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμον "

Όταν οι νόμοι όμως αφορούν και επιβάλλονται μόνο σε μία μερίδα πολιτών, ας μην αναρωτηθεί κανείς για τη συσσώρευση της οργής των Ελλήνων!

ελευθερη ζωνη