Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Λαζαρίδης: Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση

lazaridis
Ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση.
«Για πρώτη φορά αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Ήδη διεκδικούμε ότι μπορούμε και αυτά που ήδη επιτυγχάνουμε, δείχνουν ότι η Ελλάδα θα έχει έξοδο από την ύφεση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε:

«Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχει ανεργία, και πτώση του βιοτικού επιπέδου. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο μέρος είναι ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται».
«Ο Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα έχει πιάσει τους στόχους της και σε πολλά τους έχει ξεπεράσει. Αυτό είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης ενώ ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση, ανακοινώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει και διευρύνεται. Υπάρχουν αλλού υστερήσεις, αλλού υπερβάσεις, η σούμα όμως δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο που συνέβη μια μέρα πριν από την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.  «Την Παρασκευή που ετοιμαζόταν το τελικό κείμενο της ομιλίας σαμαρά, τα πράγματα ήταν έτοιμα το βράδυ. Τότε ο πρωθυπουργός αποφάσισε, επειδή ήταν πιο συντηρητικό το κείμενο του, να το κάνει λιγότερο συντηρητικό, εξαιτίας της έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, για μικρότερη ύφεση, το 2ο τρίμηνο του 2013.
Όταν τα νούμερα γίνονται θετικά, δεν τα πιστεύουμε, αυτό είναι επάγγελμα μιζέρια. Όποιος θέλει να βλέπει την μιζέρια και να την διαιωνίζει ας το κάνει. Εξαιτίας της επιτυχίας δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα. Εξαιτίας της επιτυχίας, η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr