Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κέρι: Δεν θα επιτεθούμε, αν ο Άσαντ μας παραδώσει τα χημικά όπλα που διαθέτει

John-Kerry
Την ώρα που η αμερικανική Γερουσία ετοιμάζεται να υπερψηφίσει την πρόταση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ωστόσο εξακολουθεί να… αντιστέκεται, ο Τζον Κέρι έκανε σήμερα τη μεγάλη ανατροπή.
Και στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε, έδωσε τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για να παραδώσει τα χημικά όπλα που η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του, προκειμένου να αποτραπεί με τον τρόπο αυτό μια στρατιωτική επίθεση από τη Δύση κατά της Δαμασκού.
“Έχουμε ακλόνητα στοιχεία ότι το καθεστώς Άσαντ είναι αυτό που έκανε χρήση χημικών όπλων. Και το ίδιο το Ιράν άλλωστε παραδέχτηκε ότι στη Συρία έγινε χρήση χημικών όπλων, και εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι τέτοια όπλα βρίσκονται στην κατοχή των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το ρίσκο του να μην κάνουμε τίποτα, είναι μεγαλύτερο από το να δράσουμε. Και αυτό πρέπει να το σκεφτούν όλοι. Το καθεστώς της Συρίας έδειξε δολοφονική διάθεση απέναντι στους ίδιους τους πολίτες του, και αυτό είναι κάτι που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ανεχθεί”, σημείωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Τζον Κέρι.
Τα διεθνή ΜΜΕ στέκονται ήδη με προσοχή στη μερική αλλαγή στάση της Ουάσινγκτον, η οποία συνδέει για πρώτη φορά την αποτροπή της στρατιωτικής επίθεσης, με την παράδοση από την πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ των χημικών όπλων που φέρεται να έχει στη διάθεσή του.

ysterografa.gr