Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ιγνατίου: Το ΠΑΣΟΚ θα διασωθεί αν επιστρέψει στις ρίζες του

Mixalis-IgnatiouΤην άποψή του για το πώς θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να διασωθεί πολιτικά, και να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, διατυπώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, στο περιθώριο του πρόσφατου διήμερου Συμποσίου του Κινήματος, για την επέτειο ίδρυσης της 3ης του Σεπτέμβρη.
“Η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, που από κόμμα του 10% κατέκτησε την κορυφή και κυριάρχησε στο πολιτικό σύστημα, ήταν ο Ανδρέας, ο οποίος όμως είχε την ευφυία να μετατρέψει το πατριωτικό σε μη εθνικιστικό, και να προσφέρει τη χαμένη υπερηφάνεια στους Έλληνες. Έδωσε μάχες για την πατρίδα και για την κοινωνία. Και το κυριότερο, δεν υποδούλωσε την πολιτική του στις υπερδυνάμεις και στους εταίρους της Ευρώπης. Δεν τη στρογγύλεψε.
Ειπώθηκαν πολλά στην επετειακή εκδήλωση, και αναδείχτηκαν οι διαφορές των ομάδων που το καταβαράθρωσαν. Λύσεις δεν έδωσε κανένας, ούτε ο κ. Σημίτης, που θα έλεγα πως έκανε την καλύτερη ομιλία. Ο μόνος τρόπος για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ, είναι η επιστροφή στις ρίζες του. Διαφορετικά, δεν έχει την παραμικρή ελπίδα για να επιτύχει τη μεγάλη επιστροφή”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.