Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ήττα-καμπανάκι για Παναθηναϊκό στην Πάτρα. Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 2-1

Ήττα-καμπανάκι για Παναθηναϊκό στην Πάτρα (photos) | onsports.gr

Απογοήτευση για τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και θαυμασμός για τη νέα Παναχαϊκή που νίκησε τους πράσινους, πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 και χτύπησε ακόμα πιο ηχηρά τα... καμπανάκια προς τον Γιάννη Αναστασίου που θα κληθεί να βρει επειγόντως λύσεις για την άμεση «αναβάθμιση» της πράσινης μηχανής.

Είναι σαφές ότι ένας... Πράνιτς δεν μπορεί να φέρει με το καλημέρα την άνοιξη στον Παναθηναϊκό που μπήκε νωθρά στο φιλικό της Πάτρας και βρέθηκε πολύ νωρίς να χάνει με 2-0, με τέρματα του Σιτόε στο 12' και του Μπόζιτς στο 30’, για τα οποία φέρει ευθύνη και ο Στέφανος Κοτσόλης.
Το άσχημο για το τριφύλλι και τον Γιάννη Αναστασίου είναι ότι απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας δεν εμφάνισε ο Παναθηναϊκός ούτε φρεσκάδα, αλλά ούτε και διάθεση... αντίδρασης μετά το 2-0, στοιχείο άκρως ανησυχητικό ενόψει της επιστροφής των πράσινων στις επίσημες υποχρεώσεις τους στη Super League.
Βέβαια, δεν παύει να υφίσταται το ελαφρυντικό της ανανέωσης, της δημιουργίας μιας νέας ομάδας από το μηδέν, αλλά δεν παύει από την άλλη να υφίσταται και ο Παναθηναϊκός που καλό θα είναι να εμφανίζεται ακόμα και σε παιχνίδια προπονητικού χαρακτήρα με τη δέουσα σοβαρότητα που αρμόζει στους παίκτες που φοράνε μια τόσο βαριά φανέλα.
Τα... καμπανάκια εξακολουθούν, λοιπόν, να χτυπούν για τον Ελληνα τεχνικό ο οποίος και θα κληθεί να «διαβάσει» και αυτό το παιχνίδι, προκειμένου να βρει τις λύσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού και να είναι σε θέση η ομάδα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς την ερχόμενη Κυριακή τον περιμένει ο Πλατανιάς στα Χανιά και περιθώρια για άλλη μια απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν.

Οσο για αυτό που περίμενε να δει στο σημερινό φιλικό ο κόσμος του Παναθηναϊκού, δηλαδή την πρώτη του Ντάνιελ Πράνιτς με την πράσινη φανέλα, ο Κροάτης άσος έπαιξε 51’ και ήταν φανερό πως του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Δεδομένα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό με την ποιότητά του και την εμπειρία του, έδειξε κάποια πράγματα με τις μεταβιβάσεις του και την παρουσία του στη μεσαία γραμμή, όμως, δεν μπορεί μόνος του να αλλάξει τα πράγματα αν συνολικά η εικόνα της ομάδας δεν είναι σοβαρή. Ο Πράνιτς θα χρειαστεί και συμπαραστάτες, στην προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας του «τριφυλλιού».
Ενός «τριφυλλιού» που έδειξε να είναι σε… άλλο γήπεδο με το ξεκίνημα του ματς. Όχι πως κινδύνεψε ιδιαίτερα από την Παναχαϊκή, αλλά δεν υπήρχε διάθεση και όρεξη από τους παίκτες του Αναστασίου να «κυνηγήσουν» το ματς. Οι Πατρινοί στην πρώτη τους φάση στο ματς, στο 12’, με τον Σιτόε να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να «κεραυνοβολεί» τον Κοτσόλη, άνοιξαν το σκορ, ενώ στο 30’ με τρομερό σουτ του Μπόζιτς από τα 35 μέτρα, στην δεύτερη και… προτελευταία τελική τους στο ματς πέτυχαν και δεύτερο γκολ!
Έτσι, η Παναχαϊκή παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, διατήρησε εύκολα τη νίκη της. Με τον Ατζαγκούν να είναι ο μοναδικός που πήρε σοβαρά το παιχνίδι, τον Μπεργκ να χάνει δυο ευκαιρίες που δεν επιτρέπεται να χάνει για την κλάση του και τον Νάνο να αστοχεί σε πέναλτι στο 85’, οι «ροσονέρι» κέρδισαν τους «πράσινους», οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με το αυτογκόλ του Βιγιαρέχο στο 92’. Δεδομένα, ο Παναθηναϊκός καλείται άμεσα να… συνέλθει!

Παναχαϊκή: Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης (75' Λίτσης), Κοκκίνης, Πλεγάς (67' Κοντογουλίδης), Καζιάγκα, Σιτόε, Μπερτίν (82' Βαγγελόπουλος), Σπίνουλας, Βιγιαρέχο, Κιάσσος (67' Βασιλαντωνόπουλος), Μπόζιτς .
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (62' Ταμπάκης), Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες, Ζέκα, Μπεργκ (70' Μπαλμπόα),  Ατζαγκούν, Ρισβάνης, Ντίνας (75' Αποστολόπουλος), Πράνιτς (52' Αμπεΐντ)