Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

State Department: Ο Κέρι εξέφρασε σε Σαμαρά την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα

John-Kerry
Περίπου μια ώρα κράτησε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στο State Department, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Η συνάντηση Σαμαρά-Κέρι προέκυψε… στον αέρα, με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, να συζητήσουν οι δυο τους θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών ισορροπιών, και έτσι η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα να επικεντρωθεί σε ζητήματα οικονομίας.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε, στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο θα είναι παρόντες κορυφαίοι παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης, με… περισσότερο κορυφαίο τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών Τζακ Λου, ο οποίος βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στη χώρα μας, και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι να μιλάει με θερμά λόγια για τον στρατηγικό λόγο της Ελλάδας στις διεθνείς εξελίξεις.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του State Department, ο Τζον Κέρι εξέφρασε στον Αντώνη Σαμαρά την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα, για τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.