Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

"Πληγώθηκε" η Παναγία στο Ρεγγίνι από το μεγάλο σεισμό - Σε εξέλιξη οι έλεγχοι των μηχανικών

ΦΩΤΟ από το LamiaStar
 Ελέγχους σε κατασκευές κάνουν και σήμερα μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, όπου έγινε χθες ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.
Από τα έως τώρα στοιχεία, δύο σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία ενώ 80 σπίτια έχουν πάθει ζημιές στο χωριό Ρεγγίνι. Οι μηχανικοί υπολογίζουν ότι σε όλη τη Φθιώτιδα τα κτίρια με ζημιές ίσως είναι πάνω από 300...
 Από σήμερα, ελέγχους στα κτίρια κάνουν μηχανικοί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων.
 Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και υποστηρίζουν ότι από χθες το βράδυ η σεισμικότητα παρουσιάζει φθίνουσα πορεία αφού γίνονται μετασεισμοί έως 3,6 Ρίχτερ.

 Στις περιοχές που χτύπησε ο σεισμός σε Αμφίκλεια, Ελάτεια, Τιθορέα και Ρεγγίνι βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,3 ρίχτερ που αναστάτωσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής Λοκρίδος.
 O μεγάλος σεισμός αλλά και η ακολουθία των μετασεισμών "πλήγωσαν" εκκλησίες και μοναστήρια με την μεγαλύτερη ζημιά να έχει πάθει ο Ναός της Παναγίας στο Ρεγγίνι, αλλά και η Μονή Δαδίου.
 Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος βρέθηκε κοντά στους πιστούς σε Αμφίκελια, Τιθορέα, Δρυμαία και Ρεγγίνι και έδωσε εντολή οι παρακλήσεις στην Παναγία να τελούνται στις πλατείες από χθες και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποφανθούν οι μηχανικοί για τις ζημιές από το σεισμό.

newsit.gr