Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη...
Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αρκαδίας (Τρίπολη), Λακωνίας (Μολάοι), Χανίων, Ρεθύμνης και Κυκλάδων, καθώς και για τη Σκύρο, τη Χίο και τη Λέσβο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επισημαίνεται, για τους αγρότες ιδιαίτερα, πως απαγορεύεται αυστηρά το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.


Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.