Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 «διαθέσιμους»

Αισόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε δηλώσεις του στη πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό και έχουμε πια θέσει σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πως θα υλοποιήσουμε τον κεντρικό στόχο της χώρας που είναι να έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους συνολικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είμαι αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί».
Ο υπουργός συμπλήρωσε επιπλέον ότι «το 4% του Δημοσίου θα μπει σε κινητικότητα – το 2% του Δημοσίου θα απολυθεί» ενώ προανήγγειλε 5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής.
«Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς οπότε απομένει ένα νούμερο γύρω στις 6.000 για να φθάσουμε στον τελικό στόχο των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που αποτελούν και το πρώτο μέρος αν θέλετε του μνημονιακού στόχου που έχουμε συμφωνήσει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ανταπόκρισης από τα υπουργεία», ανεφερε.
«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν. Γνωρίζετε καλά ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000 κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχαν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι Μεταπτυχιακές σπουδές και η σχολή δημόσιας διοίκησης ευνοούνται όπως επίσης και η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος που μπήκε κάποιος στο Δημόσιο και διευκρίνισε ότι υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια: «Οι πολύτεκνοι εξαιρούνται συνολικά και οι τρίτεκνοι απορροφώνται κατά προτεραιότητα».
Σε ότι αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά και τους «κοπανατζήδες», ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των επίορκων, τονίζοντας πα΄ντωςότι οι «κοπανατζήδες ελέγχονται και θα τιμωρηθούν». Τέλος, για τα πλαστά πιστοποιητικά τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαδικασία εντοπισμού τους, ξεκινώντας από αυτά των ξένων γλωσσών.

aftodioikisi.gr