Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Σε κατάσταση συναγερμού από το φόβο μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης


 Έκλεισαν 21 πρεσβείες των Η.Π.Α ενώ το CNN μετέδωσε ότι πολλές στρατιωτικές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων τελούν ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα κι άμεσο συναγερμό για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούν --το τρέχον και τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα-- σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας κι άμεσου συναγερμού, εξαιτίας της απειλής που αντιπροσωπεύει μια τρομοκρατική ενέργεια που μπορεί να γίνει στο χώρο αμερικανικών εγκαταστάσεων σε ένα μουσουλμανικό κράτος, μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ηδη ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε συνεργασία με συμβούλους από το Πεντάγωνο για την επιλογή των ανωτέρω στρατιωτικών μονάδων πρόσθεσε το ίδιο δίκτυο.
 Ποιές είναι οι μονάδες αυτές δεν ανακοινώνεται.
'Ολο το 2012, αυτή η κατάσταση στις στρατιωτικές μονάδες των Ην. Πολιτειών επαναλήφθηκε σε περιπτώσεις "που μετρώνται στα δάκτυλα των χεριών", διευκρινίστηκε από τον αξιωματούχο που ζήτησε να μείνει ανώνυμος.
Σήμερα στα μουσουλμανικά κράτη στη Μέση Ανατολής συνολικά είκοσι μια (21) πρεσβείες-προξενεία των ΗΠΑ δεν λειτουργούν.
Αντίστοιχα είναι τα μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας.


newsit.gr