Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο Ομπάμα “αγκαζέ” με την… Αλ Κάιντα στη Συρία!

al-Qaeda
Twitter @EmOikonomidis
Στην επέτειο της συμπλήρωσης 50 ετών από τη διαχρονικά επίκαιρη ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το “όνειρο” που θα μπορούσε να αγκαλιάσει και να ασπαστεί κάθε άνθρωπος, κάθε γενιάς και σε κάθε εποχή, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που θα μπορούσε να αποτελεί τη θεσμική ενσάρκωση του ονείρου αυτού, δρομολογεί ένα στρατιωτικό χτύπημα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, αποφεύγοντας να εξηγήσει στην αμερικανική κοινωνία ότι η επίθεση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού γίνεται… αγκαζέ με την Αλ Κάιντα.

Δηλαδή, με την τρομοκρατική οργάνωση που ίδρυσε και κατηύθυνε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, και ευθύνεται για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, με την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων και τους χιλιάδες νεκρούς, που τροποποίησε… προς το χειρότερο το dna της αμερικανικής κοινωνίας, αφαίρεσε από την ανθρωπότητα την επίφαση έστω μιας δεδομένης ασφάλειας, και βύθισε τον πλανήτη στο σκοτάδι της ανασφάλειας, του τρόμου και των συνεπειών από μια σειρά επιθετικών πολέμων τους οποίους ενορχήστρωσε η διακυβέρνηση του χάους, όπως θα καταγράψει η Ιστορία την οκταετία του νεώτερου Μπους στον Λευκό Οίκο. Μαζί με Τσέινι, Ράμσφελντ και τα υπόλοιπα “γεράκια” των Ρεπουμπλικανών.
Στην επέτειο της ιστορικής ομιλίας του ηγέτη που ο ίδιος έμαθε να θαυμάζει από τα παιδικά χρόνια του λοιπόν, ο Μπαράκ Ομπάμα πιάνει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε ο άνθρωπος τον οποίο διαδέχτηκε στον Λευκό Οίκο μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008.
Μια άτσαλη επίθεση κατά του Άσαντ, που αναμένεται να βυθίσει σε αναταραχή το σύνολο μιας περιοχής από την οποία απειλείται ευθέως η διεθνής σταθερότητα, έρχεται την ώρα που η Αλ Κάιντα υπόσχεται, μέσω site πυρήνων της, “ηφαίστειο εκδίκησης” κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.
Η ωμότητα των περιγραφών του τι… περιμένει τον Άσαντ και τους συμμάχους του στη Συρία, έρχεται απλώς να θυμίσει ότι στις τάξεις των ανταρτών της αντιπολίτευσης, τους οποίους έχει προμηθεύσει με όπλα η Δύση, κυριαρχούν τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, αλλά και κεντρικοί πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης που διευθύνει πλέον σήμερα ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι.
Αυτοί οι πυρήνες της Αλ Κάιντα θα είναι και οι φυσικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας, εκεί όπου οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να θυσιάσουν στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Τη “βρώμικη” δουλειά θα αναλάβει να την κάνει η Αλ Κάιντα, η οποία προσδοκά στην ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ, για να “ρεφάρει” την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και το ξεδόντιασμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο. Εκεί όπου επιχειρησιακό ρόλο είχε ο αδελφός του αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος και συνελήφθη από τον αιγυπτιακό στρατό.
“Την εκδίκησή μας θα τη αισθανθούν οι άνθρωποι του Άσαντ σε όλη τη Συρία”, αναφέρει η ανακοίνωση της Αλ Κάιντα. Προφανώς… μετά το χτύπημα της Δύσης.

ysterografa.gr