Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μπαν Κι-Μουν: Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για Συρία

Ban-Ki-Moon-UN-Security-Council
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, και να καταλήξει σε απόφαση για το πώς πρέπει να κινηθεί η διεθνής κοινότητα, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται μεθοδικά στη συγκρότηση μιας στρατιωτικής συμμαχίας, που θα οδηγήσει σε χτύπημα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ ακόμη και εντός των επόμενων ωρών.
Μιλώντας από τη Χάγη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν εμφανίστηκε διστακτός για τη χρήση βίας, και σε ρόλο… Τζον Λένον ζήτησε από όλους να δώσουν μια ευκαιρία στην ειρήνη.
“Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Δώστε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Σταματήστε να κάνετε σχέδια, και αρχίστε να μιλάτε”, ήταν η προτροπή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν προς τις μεγάλες δυνάμεις, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει ως το τέλος να επιδιωχθεί η εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο θέμα της Συρίας.
Η Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επεξεργάστηκε το σχέδιο απόφασης, επί του οποίου θα κληθεί να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.