Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Χριστοφιλοπούλου: Οι δήμοι βασική δεξαμενή για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου

Στην παραδοχή ότι οι δήμοι (και τα πανεπιστήμια) θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για το κύμα των 12.5000 της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, προχώρησε η Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπουλου.
Μιλώντας στον Aθήνα 9.84 η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «το τρίτο κύμα κινητικότητας πρέπει να είναι ενδοαυτοδιοικητικό». Καθώς, όπως είπε, ναι μεν υπήρξαν οριζόντιες περικοπές στην Αυτοδιοίκηση τον Ιούλιο «μένει όμως να προχωρήσουν οι δήμοι σε αξιολόγηση των δομών του. Και όπως μας λέει και η ΚΕΔΕ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι σε πολλούς  δήμους υπάρχει πλεονάζον προσωπικό (όπως για παράδειγμα μηχανικοί ή ΔΕ) ενώ σε άλλους και μάλιστα όμορους, υπάρχουν αντίστοιχα κενά», πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.  Σημείωσε,δε, ότι «μπορούν επίσης να μεταφερθούν υπάλληλοι (όπως πχ. βρεφονηπιοκόμοι) από δήμους που έχουν φθίνοντα πληθυσμό σε άλλους με αύξοντα πληθυσμό».
Θα ζητήσουμε παράταση
Επιπλέον η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου. «Η κυβέρνηση ζητά παράταση για το στόχο του Δεκεμβρίου. Δεν είναι αρκετό το διάστημα για την αξιολόγηση στους δήμους και τα πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θα πούμε στους εκπροσώπους των δανειστών μας ότι δεν μπορούμε να πάμε γρήγορα αν θέλουμε να πάμε ποιοτικά».
Μάλιστα, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «διαπραγματευτικά το αδύναμο σημείο του Ιουνίου θα έχει καλυφθεί», καθώς η χώρα μας θα είναι έτοιμη σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση δομών που αντιστοιχούν σε 400.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.
Παράλληλα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε και το δεύτερο στόχο της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου με την τρόικα εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα πετύχουμε και το στόχο να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις».
Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπουλου δεν απέκλεισε «ξαφνικό θάνατο» για επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου.

aftodioikisi.gr