Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι κ. Μητσοτάκη…»

Ιδιαιτέρως σκληροί στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών που ζητούσαν απολύσεις εργαζομένων εδώ και τώρα ενώ αμφισβήτησαν ευθέως και τις προθέσεις του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με το…καλημέρα ο νέος υπουργός ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο του κλιμακίου της Τρόικας όπως φαινεται και από τους διαλόγους που έφερε στο φως η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»:
Ματίας Μορς: «Μας τα έχουν πει και άλλοι υπουργοί αυτά πριν από εσάς»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε την κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα».
Πόλ Τόμσεν: Αν είστε αποφασισμένοι όπως λέτε να εφαρμόσετε την κινητικότητα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το υπουργείο σας και να θέσετε πρώτους σε διαθεσιμότητα τους 50 υπαλλήλους που έχετε χαρακτηρίσει ως πλεονάζοντες στις υπηρεσίες που διοικείτε».
Στο ίδιο μηκος κυματος και οι διάλογοι στην σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού τάχθηκε κατά του προγράμματος της διαθεσιμότητας.
Π. Τόμσεν: «Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι με την κατάργηση της διευθύνσεων ή οργανικών διευθύνσεων θέσεων οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές θα πρέπει να απολύονται αμέσως. Γιατί λοιπόν χρειάζεται να τους θέσετε σε διαθεσιμότητα»;
Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να τους αξιολογήσουμε, γιατί υπάρχουν και προσοντούχοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες που πρόκειται να καταργηθούν».
Α. Σαμαράς: Μην συγκρίνετε τα πράγματα με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις. Ο νέος υπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές».
Π. Τόμσεν: «Θα έπρεπε να μην δουλεύουν στο δημόσιο (όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές). Γιατί να θεωρήσουμε ότι θα απολυθούν αφού δεν θα έπρεπε καν να εργάζονται σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες».

aftodioikisi.gr