Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού τα ψάρια

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού τα ψάρια
Δύο μερίδες την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
«Ασπίδα» προστασίας κατά του καρκίνου του μαστού αποτελούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, τα «παχιά» ψάρια, όπως σαρδέλα, σκουμπρί, τόνος και αντζούγιες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), επιστήμονες από την Κίνα ανέλυσαν τα στοιχεία από αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότερες από 800.000 γυναίκες, οι 20.000 εκ των οποίων έπασχαν από το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.
Όπως έδειξε η ανάλυση, οι γυναίκες που κατανάλωναν εβδομαδιαίως δύο μερίδες είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν.
Οι ερευνητές εστίασαν στις διατροφικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και στα επίπεδά τους στο αίμα των γυναικών.
Έτσι διαπίστωσαν πως ανά 0,1% των ημερήσιων θερμίδων που προερχόταν από ψάρια, μειωνόταν κατά 5% ο κίνδυνος καρκίνος του μαστού - με την μέγιστη μείωση να φτάνει το 14% μεταξύ των γυναικών που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρια και εκείνων που έτρωγαν δύο μερίδες την εβδομάδα.
Οι γυναίκες από την Ασία παρουσίασαν το μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καθώς σε αυτή την ήπειρο η κατανάλωση ψαριού είναι πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι στη Δύση.
 
newsbeast.gr