Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο - Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν - Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

xa
Σοβαρά επεισόδια δημιουργήθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα μπροστά απο τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επί της οδού Κύπρου στην Κόρινθο μεταξύ ομάδας αναρχικών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα ομάδα 50   ατόμων, κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη και κουκούλες, πήγαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο, την ώρα που εντός των γραφείων βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη συγκέντρωση.
Οι ομάδα των αναρχικών με πέτρες και ξύλα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του κόμματος αλλά προκάλεσαν και ζημιές σε 6   αυτοκίνητα πολιτών που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στα γραφεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Μπούκουρα. . Τα άτομα αυτά σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπούκουρα ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιχείρησαν να επιτεθούν στα  γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το sfedona.gr οι νεαροί αντιεξουσιαστές αιφνιδίασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατεβαίνοντας στο κέντρο της πόλης από την οδό Κολοκοτρώνη κρατώντας ξύλα στα χέρια τους. Η επίθεση στα γραφεία του κόμματος απετράπη από χρυσαυγήτες που με εντολή του Βουλευτή είχαν “οχυρώθει” στο κτήριο. Εκεί είχαν για “πολεμοφόδια” πλήθος από μικρά και μεγάλα κομμάτια από μάρμαρα τα οποία άρχισαν να πετούν προς τους νεαρούς .
.Οι νεαροί αφού πρόλαβαν ένα μεσήλικα Χρυσαυγήτη τον οποίο και ξυλοκόπησαν άγρια, έκαναν καλοκαιρινό το αυτοκίνητο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και άλλα ακόμα  αυτοκίνητα. Στη συνέχεια έπαιρναν τα κομμάτια από μάρμαρο που τους είχαν πετάξει από τον Β΄όροφο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και ανταπέδιδαν τα χτυπήματα.
Ο πόλεμος κράτησε περίπου 5 λεπτά και το κέντρο της Κορίνθου που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο ερήμωσε κυριολεκτικά.Υλικές ζημιές έχουν πάθει και καταστήματα της περιοχής
 Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα. Ένας 50χρονος και ένας 25χρονος οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου,εκ των οποίων ο πρώτος εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων του μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο δεύτερος με πιο ελαφρά τράυματα έλαβε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξητήριο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο περιστατικό βρισκόταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνει η ΕΛ. ΑΣ
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών ατόμων, τα οποία εξετάζονται, ως προς την εμπλοκή τους στη συμπλοκή και μέχρι στιγμής, εξ' αυτών έχει συλληφθεί ένας 27χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Η προανάκριση συνεχίζεται στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου.
Κύκλοι της αστυνομίας φοβούνται για συνέχιση των επεισοδίων στη διάρκεια της νύχτας, ενώ αστυνομική πηγή πιθανολογεί ότι είναι αντίποινα για τον ξυλοδαρμό δύο πολιτών το περασμένο Σάββατο..!