Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

TO ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «PEOPLE TO PEOPLE» ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f8568b4860fea8&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1372333899944&sads=LyLvDMVP8BYcq0dczBRSy4nFJXQ
Τα ειδικά προγράμματα «People to People» τα οποία έχουν εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθελοντικό χαρακτήρα επισκέπτονται το 2013, ανάμεσα σε άλλες χώρες και την Ελλάδα.

Τα γκρουπ αποτελούνται από μαθητές ηλικίας 12-17 ετών, οι οποίοι ως νεαροί πρεσβευτές των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, επιθυμούν να τιμήσουν τη χώρα και το Δήμο, που τους υποδέχεται με την ενεργή συμμετοχή τους σε κοινωφελή έργα. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, ιδέα που περιλαμβάνει όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά και την κοινωνική διάσταση που αναφέρεται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, για άλλη μια χρονιά, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα επισκεφθούν και το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, λαμβάνοντας μέρος σε κοινωνικά προγράμματα εθελοντικού χαρακτήρα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, της ευρύτερης περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ένα σπουδαίο μέρος του εθελοντικού προγράμματός τους, διαδραματίζεται στα Πίσσια και στο Σχίνο, όπου οι μαθητές συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του χωριού, σύμφωνα με τις υποδείξεις κατοίκων που συντονίζουν τη δράση τους.

Ευχόμαστε και φέτος το πρόγραμμα αυτό να πλαισιωθεί με επιτυχία και ενθουσιασμό αφενός από τους μαθητές, των οποίων οι πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και αφετέρου από τους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, οι οποίοι ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν τις εθελοντικές υπηρεσίες των μαθητών, του προγράμματος «People to People».