Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο Σαμαράς πηγαίνει Βερολίνο για τετ-α-τετ με τη Μέρκελ – Διαψεύδει το Μαξίμου σχετικό δημοσίευμα

Antonis-Samaras-Angela-Merkel
Η πολιτική… αυτοεξαφάνιση της Γαλλίας του Φρανσουά Ολάντ, έχει επιτρέψει στη Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ να εδραιώνει και να εμβαθύνει την πολιτική ηγεμονία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, σε μια εποχή κατά την οποία η κρίση κάθε άλλο παρά δείχνει διάθεση να μας εγκαταλείψει.
Κάπως έτσι, το παραδοσιακό σύνθημα “Ελλάς-Γαλλία συμμαχία”  δεν μοιάζει να έχει ουσιαστικό βάθος, ενώ αντιθέτως προσλαμβάνει άλλη διάσταση και περιεχόμενο το “οι Γερμανοί… είναι φίλοι μας”.
Στην προκειμένη περίπτωση, είναι σύμμαχοί μας, τουλάχιστον από τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφάσισαν να παραμερίσουν δεύτερες σκέψεις και να σταθούν με θέρμη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, διασφαλίζοντας την ίδια στιγμή την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει καλλιεργήσει μια ενδιαφέρουσα και ειλικρινή πολιτική χημεία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία τους τελευταίους μήνες βρέθηκε.. εκεί, κάθε φορά που η Ελλάδα την χρειάστηκε.
Φαίνεται ότι η Ελλάδα τη χρειάζεται και τώρα, γι’ αυτό και όπως αποκαλύπτει το “Βήμα της Κυριακής”, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη ζητήσει να μεταβεί τον Μάιο στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει τετ-α-τετ με την Άνγκελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.
Για όσα έρχονται, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές για τη Μπούντεσταγκ τον Σεπτέμβριο, που θεωρούνται και είναι σημείο καμπής για την ελληνική κρίση, καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι μετά τις γερμανικές κάλπες θα υπάρξει νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, περισσότερο γενναίο και… εντυπωσιακό, ώστε να το καταστήσει πραγματικά βιώσιμο για το μέλλον.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν επιδιώκει να βρίσκεται τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο, προκειμένου να τα πει με την Άνγκελα Μέρκελ. Και να συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα διαχείρισης της ελληνικής κρίσης.
Αργά το απόγευμα πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής”, σχολιάζοντας ότι: “Αυτή η κυβέρνηση δεν λειτουργεί έτσι. Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και προχωρά βήμα βήμα, σύμφωνα με το πρόγραμμά της”.

ysterografa.gr