Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Γκέλα Παναθηναϊκού με Πανιώνιο (0-0), απομακρύνεται η Ευρώπη!

  ‘  ‘ ˜ —  ‘ ™ š Ÿ £
Ο Παναθηναϊκός ήθελε, το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε...
Ο πιο επιθετικός Παναθηναϊκός της σεζόν με τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλο ματς (36, οι 22 εντός εστίας και 23 κόρνερ) δεν μπόρεσε να διασπάσει το… πούλμαν του Πανιωνίου και να νικήσει τον… ήρωα Γιαννακόπουλο μένοντας στο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Με το ενάμιση πόδι εκτός play off, πλέον οι πράσινοι αφού πρέπει να γίνουν… θαύματα για να μπουν στην πεντάδα. Οι κυανέρυθροι στο τέλος πήγαν να… κλέψουν το ματς σε δύο περιπτώσεις με τον Μενδρινό και τον Αραβίδη.
Ο Βονόρτας που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των «πράσινων» έδωσε ευκαιρίες στους πιτσιρικάδες, πάνω στους οποίους θα προσπαθήσει να χτίσει ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να βγει μετά από μια τριετία και να διεκδικήσει με αξιώσεις τίτλους και διακρίσεις...
Γιούχα στο φινάλε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ξέσπασε σε αποδοκιμασίες κατά πάντων με το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη.
Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στα καρέ του Παναθηναϊκού με τον Αραβίδη να ξεφεύγει από τον Τριανταφυλλάκο έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Γουνδουλάκη και να σουτάρει, ωστόσο, ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ με πολύ καλή επέμβαση.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Σισοκό να σεντράρει από δεξιά και τον Φιγκερόα να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σωτήρια στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ! Στην εκτέλεση του στημένου, ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση!
Οι «πράσινοι» ενέτειναν την πίεσή τους κι έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία στο 22' όταν ο Πίντο με κεφαλιά νικήθηκε από τον εξαιρετικό Γιαννακόπουλο που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο νεαρός κίπερ των «κυανέρυθρων» είπε ξανά «όχι» στον Μπαρμπαρούση (34'), ενώ είδε δυο καλά σουτ από Σεϊταρίδη, Φιγκερόα να φεύγουν ελάχιστα άουτ.
Οι Νεοσμυρνιώτες που έψαχναν την κόντρα για να κάνουν τη ζημιά, είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 25', όμως ο Κολοβός άργησε τραγικά να δώσει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Αραβίδη και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

  Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έκλεισε τους Νεοσμυρνιώτες στα καρέ τους, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τον Σισοκό να μοιράζει το παιχνίδι πότε στον Ντίνα και πότε στον Μπαρμπαρούση που έπαιζαν στα «φτερά».
Ωστόσο, μεγάλη φάση δεν είδαμε με τους «πράσινους» να τα χαλάνε στην τελική προσπάθεια, ενώ όποτε χρειάστηκε, όπως στην φάση του 62' που σούταρε δυνατά ο Σεϊταρίδης, ο Γιαννακόπουλος ήταν εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στο 68' ο Ντίνας προσπάθησε να νικήσει τον κίπερ των «κυανέρυθρων», όμως και πάλι ο νεαρός τερματοφύλακας κατέβασε ρολά και κάπως έτσι πήγαινε το ματς με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, να θέλει, αλλά να μην μπορεί και να απειλεί κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.
Στο 70' ο Βονόρτας έβγαλε τον Σισοκό, που ήταν αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους του «τριφυλλιού» κι έριξε στο ματς τον Αποστολόπουλο που έκανε ντεμπούτο κι έπαιξε στο άκρο της επίθεσης με τον Μπαρμπαρούση να μεταφέρεται στον άξονα πίσω από τον Φιγκερόα.
Στο 78' και πάλι ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» στον «κεραυνό» του Ζέκα με τον Βονόρτα να ρίχνει τον Τοτσέ στο ματς παίζοντας το τελευταίο του χαρτί. Μέχρι το φινάλε το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί παντοιοτρόπως, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει παρά τις 36 (22) τελικές προσπάθειες (!) και τα 23 (!) κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος έκανε δυο φάσεις στο φινάλε με τον Καρνέζη να λέει «όχι» σε Μενδρινό (90') και Αραβίδη (90+1'), αντίστοιχα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε με τον Παναθηναϊκό να μένει στο 0-0 με τον Πανιώνιο, να γιουχάρεται στο φινάλε και να απομακρύνεται πολύ από την είσοδο στην 5άδα...
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σισοκό (70' Αποστολόπουλος), Πίντο, Βιτόλο, Ζέκα, Σεϊταρίδης, Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης (79' Τοτσέ), Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουίνσι (46' Ντίνας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κολοβός (65' Οκόγιε), Μενδρινός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Γουνδουλάκης (73' Τόσκας), Ρόκας, Σάμαρης (89' Παναγιωτούδης), Κούρντι, Παντίδος.
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος