Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Θρύλος... τεσσάρων αστέρων και “μαγεία” Ιμπαγάσα στα Χανιά 4-0 τον Πλατανιά

Ð
Οι «ερυθρόλευκοι», μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, «μάδησαν» το... κόκκινο τριφύλλι του Πλατανιά   
Μπορεί να έχει πάρει ήδη το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του αλλά ο Ολυμπιακός δεν... χαρίστηκε στον Πλατανιά και με έναν εντυπωσιακό Ιμπαγάσα (2 ασίστ) και τέρματα των Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου και Βλαχοδήμου  διέλυσε την ομάδα των Χανίων με 4-0.
O Πλατανιάς ξεκίνησε καλύτερα το ματς, πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό και του δημιούργησε προβλήματα με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ναζλίδη που κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγιερι στο 9ο λεπτό.
Οι Πειραιώτες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του αγώνα μετά το πρώτο 15λεπτό και όχι μόνο αυτό αλλά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζαλούντοκ στο 20ο λεπτό.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με συνολικά 69 λάθη (33-36) και τον Ολυμπιακό να φτάνει κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Μήτρογλου έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα λάθη μειώθηκαν, ο ρυθμός βελτιώθηκε και τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο τους στο παιχνίδι Ιμπαγάσα και Φουστέρ συνεργάστηκαν με τον Ισπανό να χρίζεται σκόρερ στο 61΄. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Πλατανιάς είχε διαμαρτυρηθεί δικαιολογημένα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανωλά στον Γιάννου.
Στο 65΄ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-3 με τον Μήτρογλου να αστοχεί από την μικρή περιοχή μετά την πάσα του Χολέμπας, όμως ο Έλληνας επιθετικός πήρε το... αίμα του πίσω στο 80΄ μετά από εκπληκτική ασίστ του Ιμπαγάσα έστειλε τη μπάλα στην γωνία του Ζαλούντοκ.
Ο Αργεντινός μέσος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και θα μπορούσε να είχε στο ενεργητικό του τουλάχιστον άλλες δύο ασίστ αν ο Βλαχοδήμος στο 87΄και ο Μήτρογλου στο 88΄ δεν αστοχούσαν ανενόχλητοι απέναντι στον τερματοφύλακα του Πλατανιά.
Τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν ο Μήτρογλου βρήκε τον Βλαχοδήμο μέσα στην περιοχή και αυτός με εξαρετικό πλασέ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ζαλούντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (70’ Δέντσας), Τετέ, Ναζλίδης, Γιάννου (70’ Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος (79’ Γιακουμάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο, Φέισα, Μασάντο (57’ Ιμπαγάσα), Γκρέκο, Φετφατζίδης (57’ Φουστέρ), Αμπντούν (73’ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου