Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η Δικαιοσύνη ψάχνει τον Λούλα για χρηματισμό!

Luiz-Inacio-Lula-da-Silva
Ο “πρόεδρος των φτωχών” και ένας από τους δημοφιλέστερους ηγέτες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη Λατινική Αμερική (και όχι μόνο), ο Λουίς Ιγνάθιο Λούλα ντα Σίλβα, ο γνωστός Λούλα πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, η οποία διερευνά καταγγελίες για την εμπλοκή του σε σκάδναλο με εξαγορά ψήφων στο Κογκρέσο, και… χρηματισμό!
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί στενοί συνεργάτες και πολιτικοί σύμμαχοι του Λούλα, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο. Η Δικαιοσύνη ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα σε βάρος του Λούλα, μετά τις καταγγελίες επιχειρηματία ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της διαφθοράς, και “έδωσε” τον Λούλα, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας όχι μόνο γνώριζε την υπόθεση, αλλά είχε εισπράξει και χρήματα.
Το σκάνδαλο έμεινε γνωστό με την κωδική ονομασία “mensalao”, μέσω του οποίου το Εργατικό Κόμμα φέρεται να έχει πληρώσει νομοθέτες του Κογκρέσου, για να υποστηρίξουν τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης. Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσε το 2005, και λίγο έλειψε τότε να γκρεμίσει την κυβέρνηση του Λούλα από την εξουσία.
Ο Λούλα διασώθηκε, και κυβέρνησε συνολικά τη Βραζιλία από το 2003 μέχρι το 2010, όταν και παρέδωσε την εξουσία στη σημερινή Πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ, πολιτική προστατευόμενή του, παραμένει ωστόσο εξαιρετικά παρεμβατικός, με σημαντική επιρροή στη σημερινή κυβέρνηση της χώρας.
ysterografa.gr