Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

“Όμηρος” των Βρυξελλών (και) η συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean

Olympic-Air-Aegean
Η αρχή έγινε με την υπόθεση της συγχώνευσης-φετίχ, ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank. Το Reuters είχε κάνει τη σχετική αποκάλυψη των ενστάσεων της τρόικας για το deal, που έφεραν στη δημοσιότητα τα “Υστερόγραφα”, και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι, καθώς μια εβδομάδα μετά, την προηγούμενη Κυριακή, οι δυο τράπεζες υποχρεώθηκαν να διακόψουν το φλερτ, και να προχωρήσουν σε ξεχωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις.
Σήμερα, πάλι το πρακτορείο Reuters επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να προδιαγράψει… ομηρία διαρκείας για μια άλλη μεγάλη συγχώνευση που εδώ και καιρό βρίσκεται “στον αέρα”, ανάμεσα στην Olympic Air και την Aegean.
Ως γνωστόν, το τελικό στάδιο της διαδικασίας… μπλόκαρε στις ενστάσεις τις οποίες διατύπωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαμόρφωση συνθηκών μονοπωλείου στις ελληνικές αερογραμμές, και η Aegean έφτιαξε έναν φάκελο… από την αρχή, προκειμένου να παρακάμψει τις ενστάσεις αυτές, και να προχωρήσει μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες των τελευταίων ετών.
Κάπου εδώ όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται και πάλι να τραβήξει… χειρόφρενο, ξεκινώντας έρευνα εις βάθος για την υπόθεση της συγχώνευσης, όπως υποστηρίζει σχετικά το Reuters. Προσθέτει μάλιστα με νόημα ότι λόγω αυτής της διαδικασίας, που αναμένεται να κρατήσει 90 εργάσιμες ημέρες, η Aegean θα υποχρεωθεί να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις, σχετικά με χρονοθύρες ή δικαιώματα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων, ή ακόμη και πρόσβαση σε προγράμματα πτήσεων.
Νέο μπλέξιμο…

ysterografa.gr