Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

H… αναστροφή του Ντάισελμπλουμ

diselbloem
Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γιερούν Ντάϊσελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Κύπρο.
Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ευρωζώνης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι “το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους μεγάλους καταθέτες και επαναβεβαιώνει τη σημασία για πλήρη διασφάλιση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ”.
Ο Ντάϊσελμπλουμ υπογραμμίζει ακόμη ότι οι κυπριακές αρχές θα εισαγάγουν μεγαλύτερη προοδευτικότητα στο εφάπαξ μέτρο σε σχέση με τα όσα συμφωνήθηκαν στις 16 Μαρτίου υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη στοχευμένη μείωση της οικονομικής βοήθειας και κατ΄ επέκταση δεν θα επηρεάσει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται σε 10 δις ευρώ. Το Eurogroup καλεί για τη λήψη άμεσης απόφασης από τις κυπριακές αρχές και τη Βουλή με στόχο την ταχίστη εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, τονίζει ο Γ. Ντάϊσελμπλουμ.

ysterografa.gr