Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Γείτονας να σου πετύχει… της έκλεισε το σπίτι!

Κομοτηνή-Ξάνθη είναι ένα… τσιγάρο δρόμος! Ίσως του χρόνου και μια κατηγορία διαφορά, αφού το 0-2 της Ξάνθης έφερε τον Πανθρακικό… κατάφατσα με την Football League!
Ο Πανθρακικός είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που πήρε το τρίποντο.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αν και έχασαν με τραυματισμό τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, αλλά το δοκάρι σταμάτησε τον Κοντογουλίδη και έτσι δεν μπόρεσαν να σπάσουν την επιθετική δυστοκία των τελευταίων 5 αγώνων.
Ο Γούτας στο 39', τρία λεπτά μετά το δοκάρι του Πανθρακικού, με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την Ξάνθη. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν, νωρίς, τα τέρματά τους με το απευθείας φάουλ του Ντιέ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λοντίγκιν.
Ο νεαρός τερματοφύλακας της Ξάνθης που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στα πλασέ του Λουσέρο και κράτησε το μηδέν.
Η Ξάνθη, πλέον, έχει βλέψεις για την πεντάδα, ενώ ο Πανθρακικός με την 4η σερί ήττα του, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει τον Άρη σε ένα ματς... ζωής και θανάτου.
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Σερφά, Μουνάφο (58' Μίνγκας), Τζανης (79' Σκλιοπίδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Ντιόγκο, Λουσέρο, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος (20' Κοντογουλίδης).
Ξάνθη: Λοντίγκιν, Φλίσκας, Γούτας, Μουκουάνα, Μάνταλος (92' Μπαξεβανίδης), Μαρίν (83' Πλατέλλας), Μαρσελίνιο (64' Σμιθ), Σολτάνι, Κομεσίδης, Ντιέ, Βάλλας.