Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μαριλένα Παππά: Η 25χρονη που μυεί τα παιδιά στην λογοτεχνία


«Ένα παιδί μπορεί ν’ ανοίξει την αμόλυντη σκέψη του και να στρέψει τα μάτια του προς τον Ουρανό. Τότε θα δει την απεραντοσύνη αυτού του κόσμου».

«Στην Ελλάδα του 2013 οι αξίες και οι παραδόσεις καταρρέουν και διαφοροποιούνται. Ο θεσμός της οικογένειας στη Χώρα μας είναι ένα βασικό στοιχείο γύρω από το οποίο διαμορφώνεται ολόκληρη η κοινωνία μας. Έτσι ακριβώς μεγάλωσα κι εγώ. Ίσως αυτό αποτυπώνω τελικά μέσα από τη σχέση της Ανεμηλιάς και του Μάιλο».

«Είμαι από τους ανθρώπους που βαριούνται πολύ τις τυπικές παρουσιάσεις βιβλίων»

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Είναι μόλις 25 χρονών και έχει γράψει τέσσερα βιβλία. Το τελευταίο της μάλιστα είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα με στοιχεία παραμυθιού που ταυτόχρονα προβληματίζει τα παιδιά και τους διδάσκει αρετές όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία κ.α Ο λόγος για τιςΦεγγαροκουταλιές της Μαριλένας Παππά, η οποία μιλά στο Πινάκιο, για τους συμβολισμούς που κρύβονται στις σελίδες του βιβλίου της. Δεν διστάζει να τα βάζει με όσους ευθύνονται για τα υποσιτισμένα παιδιά ενώ την ίδια ώρα τονίζει πως δεν μπορούμε να μιλάμε για Δωρεάν Παιδεία αν τα παιδιά διδάσκονται σε κρύες σχολικές αίθουσες.
Πιστεύει πολύ στα παιδικά μυαλά και συμβουλεύει τους μικρούς της αναγνώστες πώς μπορούν να βαδίσουν σε όλες τις γειτονιές του κόσμου.
 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr