Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Παραδόθηκε ο Ριζάι-Καλά οι όμηροι - Δεν είχε εκρηκτικά

Alket-Rizai
Λίγο μετά τις 20.15 παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ ο Αλκέτ Ριζάι, μετά από σχεδόν 24 ώρες ομηρίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όμηροι που κρατούσε είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αποδεικνύεται ότι ο Ριζάι μπλόφαρε στις απειλές του, καθώς δεν είχε μαζί του εκρηκτικά.
Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ στις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να λήξει η υπόθεση ομηρίας που βρίσκεται από το βράδυ σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ένας εκ των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κρατά ομήρους ο Αλβανός βαρυποινίτης με την απειλή χειροβομβίδας, κατάφερε να αποδράσει.
Ο υπάλληλος μπόρεσε να αποδράσει επωφελούμενος της αναστάτωσης που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ κατάφεραν με… γερανό να απεγκλωβίσουν έξι εργαζόμενους της φυλακής, των οποίων η ζωή κινδύνευε.
Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία των φυλακισμένων από την πτέρυγα που βρίσκεται ο Ριζάι.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ, που είναι έτοιμες να επέμβουν ενώ έχει ειδοποιηθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κακοποιός βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών, ενώ ισχυρίζεται ότι εκτός από χειροβομβίδα, διαθέτει και εκρηκτικά, καθώς και μαχαίρι. Ο Ριζάι θέλει να ανοίξουν οι πύλες των φυλακών, για να μπορέσει να φύγει με το σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται εκεί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω κινητού τηλεφώνου, ο Αλκέτ Ριζάι υποστήριξε όι οι φύλακες ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν.
“Δεν θα σταματήσω. Καλύτερα να με σκοτώσουν”, δήλωσε ο βαρυποινίτης.

ysterografa.gr