Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η… βουλιμία των βουλευτών ενόψει του ανασχηματισμού

Megaro-Maximou
Δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου η… σπουδή βουλευτών να εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στις τηλεοράσεις (κυρίως), προκειμένου να υπερασπιστούν τις θέσεις της κυβέρνησης, συνοδεύοντας τις παρουσίες τους από… επαίνους για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το σκηνικό φυσικά είναι σύνηθες, και κάθε άλλο παρά ξενίζει. Η αγωνία του βουλευτή πριν από τον ανασχηματισμό, συγκρίνεται με την αγωνία… του τερματοφύλακα πριν από την εκτέλεση πέναλτι, σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση.
Οι βουλευτές, ειδικά όσοι δεν είχαν στο παρελθόν κάποιο υπουργικό αξίωμα, σπεύδουν να καταθέσουν τα διαπιστεύτηριά τους στον εκάστοτε Πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό επιτελείο, εκτιμώντας ότι έτσι θα κερδίσουν… έδαφος έναντι άλλων συναδέλφων τους, για να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες μια θέση στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Φυσικά, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το ίδιο η συγκυρία. Ενώ, και ο σημερινός Πρωθύπουργος, πολύπειρος και βαθύς γνώστης της… κοινοβουλευτικής ψυχολογίας, μάλλον στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται, “διαβάζοντας” τέτοιες συμπεριφορές.

ysterografa.gr