Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας ο Νίκος Δένδιας;

Πολύ πιθανό τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για το Δήμο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, εκτιμούν, ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ. Με αυτό το δεδομένο μόνο έκπληξη δεν θεωρείται ότι σε κάποια από τις συζητήσεις στο τραπέζι έπεσε το όνομα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.
Η λογική της πρότασης έχει, όμως, ως προϋπόθεση τη συνέχιση θετικού έργου από την πλευρά του υπουργού στο σημερινό του «πόστο». Αν αυτό επιτευχθεί για πολλούς ο κ. Δένδιας μπορεί να αποτελέσει μια «πολύ καλή υποψηφιότητα» για το Δήμο Αθηναίων.
Η συζήτηση για το Δήμο της Αθήνας, άνοιξε με την ανακοίνωση του τέως δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη για την πρόθεση του να είναι υποψήφιος ακόμα και ως ανεξάρτητος. Ωστόσο, πολλά στελέχη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους με την κίνηση του κ. Κακλαμάνη, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που έχασε από τον Καμίνη, δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία και θεωρούν οτι για τον κ. Κακλαμάνη έχει κλείσει ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης. Από τα ίδια στελέχη υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Κακλαμάνης ακολούθησε την ίδια τακτική και για τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, όπου κατέβηκε υποψήφιος κόντρα στην επιλογή Σαμαρά.
Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η κίνηση του κ. Κακλαμάνη χαρακτηρίζεται ως «άκαιρη», «βιαστική» και αδιέξοδη.
Άλλοι βουλευτές κινούμενοι επίσης μακριά από το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κακλαμάνη, τάσσονται υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας χωρίς «βαρίδια» από το παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο στο «τραπέζι» έχουν πέσει τα ονόματα του κ. Βορίδη αλλά και της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη. Επίσης επιθυμία για τον δημαρχιακό θώκο των Αθηνών φέρεται να έχει εκφράσει και ο βουλευτής Α΄Αθηνών Α. Ψυχάρης, χωρίς ωστόσο η υποψηφιότητα του να συγκεντρώνει πιθανότητες.
Με πληροφορίες από το «Παρόν της Κυριακής »
aftodioikisi.gr