Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

H πρώτη τριάρα του Παο στο πρωτάθλημα . 3 - 1 τον ΟΦΗ

Το... 9άρι του Τοτσέ έφερε την πρώτη 3άρα!Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 23η αγωνιστική προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πετύχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Το έκανε απέναντι στο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, νικώντας τον με 3-1, επιστρέφοντας στις εντός έδρας νίκες μετά από 3 μήνες! Η προηγούμενη ήταν στις 18 Νοεμβρίου 2012 απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0) και έκτοτε μεσολάβησαν τέσσερις αγώνες με απολογισμό 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Πλέον, το «τριφύλλι» έφτασε τις 3 εντός έδρας νίκες σε 11 αγώνες (6 ισοπαλίες, 2 ήττες).
Πρωταγωνιστής της νίκης ο Τοτσέ με 2 γκολ (39', 75'), με τα οποία έφτασε τα 9 στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Σισοκό, που ιδίως στο 2ο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός. Αξιοσημείωτο το πρώτο γκολ της καριέρας του Στέργου Μαρίνου(!), με το οποίο έγινε το 1-0 στο 29' . Οσο για τον ΟΦΗ, μετά την άμεση ισοφάριση του Κουτσιανικούλη (31'), ουσιαστικά δεν απείλησε και έδειξε τις εμφανείς αμυντικές του αδυναμίες (3ο σερί ματς που δέχεται 3 γκολ).
Με τη νίκη αυτή, που τόσο την ήθελαν οι «πράσινοι», προερχόμενοι από δύο σερί ήττες, έφτασαν τους 29 βαθμούς, ισοβαθμούν στην 6η θέση με τον Λεβαδειακό και είναι στο -2 από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα (και τα πλέι οφ), με τους Γιαννιώτες να φιλοξενούνται την Κυριακή από τον Ατρόμητο και τους Βοιωτούς από τον Αστέρα Τρίπολης
Στο 29' το ωραίο γκολ (πρώτο στην καριέρα του!) του Μαρίνου (ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια με το αριστερό) έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά η ισοφάριση ήρθε άμεσα από τον Κουτσιανικούλη στο 31' (οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, αλλά ο σκόρερ δεν ήταν, ενώ ο Περογαμβράκης που σαφώς ήταν, δεν είχε ενεργό συμμετοχή στη φάση).
Ο Φάμπρι είδε  το γκολ να έρχεται για τον Παναθηναϊκό από τον Τοσέ στο 39' και το 2-1 δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ήταν κυρίαρχος. Δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι σε πλασέ του Μπουμσόνγκ (63'), ο Ιβοριανός έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να ακολουθήσει η διπλή φάση των Μαυρία και Μαρίνου (68') αλλά και αυτή του Ζέκα (69'), με τον Αγριμάκη να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις.
Στο 70' ο Λιαχούδης «αρνήθηκε» πέναλτι υπέρ του Σισοκό (τον «γκρέμισε» ο Βερόν) και τελικά το 3ο γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 75' από τον Τοτσέ, με το οποίο «καθάρισε» το ματς. Ο Ισπανός αποχώρησε λίγο αργότερα και ήρθε η επανεμφάνιση του Φορναρόλι, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ ο Σισοκό στο 89' «έψαξε» για άλλη μια φορά το γκολ που ήθελε, αλλά δεν το πέτυχε.
Οσο για τον ΟΦΗ; Αν και έψαξε τις αντεπιθέσεις και μπορούσε να απειλήσει δύο φορές με τον Κουτσιανικούλη (51', 59'), είχε εμφανή αμυντικά προβλήματα και έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 81' με τον Παπάζογλου, ο οποίος στις καθυστερήσεις «ζήτησε» και πήρε 2η κίτρινη κάρτα (αποβλήθηκε) γιατί είχε συμπληρώσει 7 κάρτες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Μαυρίας (78' Εσπάρθα), Φουρλάνος (37' Ζέκα), Τοτσέ (82' Φορναρόλι).
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Κουρδάκης (51' Ζαχαράκης), Ιωαννίδης, Σόουζα, Σαρ, Βερόν, Μακρής, Κυζιρίδης (79' Καπουράνης), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης (68' Βιτώρος), Παπάζογλου.

«Καθάρισε» σε εννέα λεπτά ο ΠΑΟΚ…
Με τρία γκολ στο 25′-34′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα. Δύο εντυπωσιακά γκολ του Σαλπιγγίδη, σκόραρε και ο Αθανασιάδης

Ξάνθη, η καλύτερη… πελάτισσα της Βέροιας!
Στην καλύτερη… πελάτισσα της Βέροιας εξελίσσεται η Skoda Ξάνθη, με την Βασίλισσα του Βορρά να περνάει με τεράστιο διπλό (0-2) από τα Πηγάδια, φτάνοντας τις 3 νίκες σε 4 ματς (και μια ισοπαλία) τη φετινή περίοδο σε πρωτάθλημα και κύπελλο απέναντι στους Θρακιώτες.
Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μολονότι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ορέστες (για πέναλτι στον Μαρσελίνιο, που το ‘χασε ο Μάνταλος) έφτασε στο τρίποντο-παραμονής (πέρασε τον Αρη, που έπεσε στην επικίνδυνη ζώνη) με γκολ των Κόστλι και Ολαϊτάν. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς και η ομάδα του Ουζουνίδη, λόγω τραυματισμού του Βάλλα κι ενώ είχε κάνει τις 3 αλλαγές ο Εβρίτης τεχνικός.