sofiko ektos
Η άμυνα του Αστέρα Δερβενίου, με τα παιδικά λάθη της, ήταν υπεύθυνη στην ήττα από τον Πανσολυγειακό, στο Σοφικό, με σκορ 3 – 2.
Βέβαια τα τέρματα μπαίνουν το συνηθέστερο μετά από λάθη της άμυνας παρά από επιθετικές προσπάθειες, αλλά τέτοια λάθη και μάλιστα στις καθυστερήσεις, όπου ο Πανσολυγειακός πέτυχε το τρίτο του τέρμα, δεν συνάδουν με μια ομάδα που θέλει να πιστεύει ότι παίζει σωστό ποδόσφαιρο. Και ο Αστέρας “χάρισε” και τρία τέρματα σε μια ομάδα που φάνηκε στο γήπεδο υποδεέστερη και κατέφυγε σε “σκληρές” μεθόδους για να τον σταματήσει. Ήταν και ο διαιτητής “χάρμα ειδέστε” και “έδεσε το γλυκό”. Άλλος ένας αγώνας πέρασε για τον Αστέρα, με τους παίκτες του να παίζουν υπεροπτικά και με στόφα “μεγάλης” ομάδας, αλλά για άλλη μια φορά να μην παίρνουν αποτέλεσμα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Αστέρα. Ήταν εμφανώς καλύτερος και παίζοντας κυρίως από τ’ αριστερά περιόρισε τον Πανσολυγειακό σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, καθώς στο 11’ ο Αναγνωστόπουλος κτύπησε κόρνερ χαμηλά στο πρώτο δοκάρι και εκεί ο Κουτρούλης μπέρδεψε τον τερματοφύλακα Πιπίνη (τα λάθη της άμυνας που προαναφέραμε..) και η μπάλα κτυπώντας πάνω του κατέληξε στα δίκτυα. Το τέρμα έδωσε μια σιγουριά στους παίκτες του Αστέρα, που άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια επανάπαυσης. Άρχισαν τις κοντινές πάσες στο χώρο της άμυνας και του κέντρου και τις απρόσεκτες ενέργειες. Έτσι στο 29’ Ο Σταθογιαννόπουλος ξέφυγε εύκολα του Μαστρογιαννόπουλου από τα δεξιά και από τη γραμμή του άουτ γύρισε παράλληλη μπαλιά προς την εστία του Φραντζή. Ο Ρούτσης και ο Φραντζής πήγαν πάνω στη μπάλα, μέσα στη μικρή περιοχή κοντά στη γραμμή του άουτ, αλλά κανένας τους δεν τη σταμάτησε. Ο Γιαννακόπουλος και ο Μερκούρης σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος ολιγώρησαν και ο ερχόμενος από πίσω Ζέφι σκόραρε εύκολα. Πρώτο “φτηνό” τέρμα.
Στη συνέχεια ο αγώνας παιζόταν στο χώρο του κέντρου, με τον Αστέρα να διατηρεί μια μικρή πρωτοβουλία στις κινήσεις. Είχε δύο καλές στιγμές στο 34’ όταν ο Αναγνωστόπουλος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Πιπίνη σε εντυπωσιακή απόκρουση και στο 38’ με τον Μυργιώτη να αστοχεί για λίγο σε κεφαλιά από κτύπημα φάουλ. Στο 43’ όμως οι πάσες σε μικρό χώρο, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή τους, των αμυντικών του Αστέρα και το πρέσινγκ των επιθετικών του Πανσολυγειακού έδωσαν την ευκαιρία στον Μουρατίδη να φύγει μόνος του από το χώρο του κέντρου και να περάσει τη μπάλα πάνω από εξελθόντα Φραντζή, που με την έξοδό του μάλλον τον διευκόλυνε. Δεύτερο “φτηνό” τέρμα.
Στο β’ μέρος Αστέρας στρίμωξε για τα καλά τον Πανσολυγειακό στην περιοχή του, οι παίκτες του οποίου άρχισαν σιγά-σιγά να σκληραίνουν το παιχνίδι τους για σταματούν τις συνεχόμενες επιθέσεις των παικτών του Αστέρα. Έτσι άρχισαν τα πολλά φάουλ και κόρνερ για κρατήσουν τις επιθέσεις του Αστέρα, οι οποίες όμως είχαν ανορθόδοξη ανάπτυξη. Ο δε διαιτητής κ. Πάγκας, άρχισε το ρεσιτάλ δώρων του προς τους παίκτες του Πανσολυγειακού, προστατεύοντάς τους από τις αποβολές και δίνοντάς τους το θάρρος να συνεχίζουν το πολύ σκληρό παιχνίδι τους. Οι δεύτερες κίτρινες κάρτες δεν βγήκαν ποτέ από το διαιτητή στους Γκεζερλή, Μπάρτζη, Ζέφι, Καραμολέγκο, το δε μαρκάρισμα του νεαρού Κούτρα στον Μυργιώτη στο 82’ σήκωνε απευθείας κόκκινη κάρτα.
Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Αστέρα είχαν σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, όλες μετά από στημένες μπάλες, με τους Αντωνόπουλο, Ρούτση, Μυργιώτη και ο τερματοφύλακας Πιπίνης είπε “όχι” αρκετές φορές. Στο διάστημα αυτό, με ανοικτή την άμυνά τους, έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Πανσολυγειακού και ιδιαίτερα στον γρήγορο Μουρατίδη, να προσπαθήσουν να διευρύνουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Φραντζής όμως σταμάτησε δύο φορές τις επιδιώξεις τους με εξαιρετικές ενέργειες. Στο 89’ ο Μυργιώτης με απευθείας κτύπημα φάουλ, δοκάρι στο Γ και μέσα, πέτυχε την ισοφάριση. Οι παίκτες του Αστέρα, στη συνέχεια, κυνήγησαν και το τρίτο νικητήριο για αυτούς τέρμα και βρέθηκαν στην επίθεση. Στο 92’ ο Μερκούρης μετά από εξαιρετική προσπάθεια (το οξύμωρο της φάσης) έδωσε λανθασμένη τελική πάσα και στην απόκρουση των αμυντικών βρέθηκαν οι Ρούτσης (που μάλιστα αντιμετώπιζε πρόβλημα μικροτραυματισμού) και Γιαννακόπουλος να κυνηγούν τρεις αντιπάλους. Ο Μουρατίδης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σταθογιαννόπουλου και πέτυχε, με εξαιρετική κεφαλιά, το τελικό 3 – 2. Ακολούθησε, στους πανηγυρισμούς των παικτών του Πανσολυγειακού, η αποβολή του Καρβούνη για άσεμνες χειρονομίες (άλλος τις έκανε, αλλά τον φύλαξε ο … διαιτητής ).
Ο διαιτητής ήταν κ. Πάγκας. Ουδέν σχόλιο, καθότι είναι γνωστός παλαιόθεν. Οι βοηθοί του κ.κ. Ντέμσιας (ιδιαίτερα αυτός) και Τάγκαλης είχαν να αντιμετωπίσουν την προκατάληψη των γηπεδούχων, που με τα συνεχόμενα φάουλ των παικτών τους θεωρούσαν ότι αδικούνται.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ: Πιπίνης, Ζέφι, Καρβούνης, Κούτρας Β., Μπάρτζης, Καραμαλέγκος, Γκεζερλής, Κλέττας, Ζέφι Εντ. (80’ Τσίγκος), Σταθογιαννόπουλος, Μουρατίδης Ι.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μερκούρης, Γιαννακόπουλος, Ρούτσης (91’ Παπαδημητρίου), Μαστρογιαννόπουλος, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Κου­τρούλης, Μυργιώτης, Καραγιαννίδης (72’ Πρίφτης).
 
asterasderveniou.gr