Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απολύσεις στο δημόσιο από το 2014

troika-members
Οι απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από το 2014 φαίνεται να επανέρχονται στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου από την πλευρά της τρόικας, ενόψει των επικείμενων συζητήσεων που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”, η τρόικα θα ζητήσει ποσοστό στο οποίο θα φτάσουν οι απολύσεις επί της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014, και σε αυτό ακριβώς το σημείο θα δοθεί και η μάχη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις… με ονοματεπώνυμο στο δημόσιο το 2014, θα τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Όσο για τους υπαλλήλους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης, θα προέρχονται από φορείς που συγχωνεύονται, καθώς και από εκείνους που θα… περισσεύσουν, λόγω των περικοπών θέσεων στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς μέσω των νέων οργανογραμμάτων.

ysterografa.gr