Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μετά τις 19.00 το αποτέλεσμα στην Κύπρο

Nikos-Anastasiadis-Stavros-Malas
Μετά τις 19.00, δηλαδή περίπου μια ώρα αφού θα έχουν κλείσει οι κάλπες αναμένεται να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα στην Κύπρο, όπου διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Περίπου 545.000 ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, με τα προγνωστικά να θέλουν νικητή τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 45,5%, έναντι 27% του Σταύρου Μαλά.
Ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφάλισε τις τελευταίες μέρες την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έδωσαν γραμμή στους ψηφοφόρους τους.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου και επικρατέστερος νικητής του σημερινού δεύτερου γύρου της αναμέτρησης Νίκος Αναστασιάδης, απηύθυνε κάλεσε ενότητας, ζητώντας από τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία να συμβάλουν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.
“Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της συνέχισης του παρελθόντος και μιας νέας σελίδας για τον τόπο”, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με το διακύβευμα της σημερινής ψηφοφορίας στην Κύπρο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Κύπριοι πολίτες θα δώσουν μαζικό παρών στις κάλπες, και δεν θα απέχουν.
Την έντονη ενόχλησή του για τις σημερινές δηλώσεις του επικρατέστερου διαδόχου του στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, δεν έκρυψε ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Έτσι, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο για δηλώσεις που κάθε άλλο παρά δείχνουν σεβασμό στους πολίτες και τη Δημοκρατία, αναφερόμενος σε όσα είχε πει ο Νίκος Αναστασιάδης για “επιλογή μεταξύ συνέχισης του παρελθόντος και αλλαγής σελίδας στην Κύπρο”.
Επιπροσθέτως, ο Δηνήτρης Χριστόφιας ζήτησε από τους Κυπρίους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν, αντί να επιλέξουν την αποχή.

reporter